Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 8. 2014,
11.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 28. 8. 2014, 11.55

8 let

Taylor Swift in Nicki Minaj, katera je boljša anakonda?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dva videospota, dve popolnoma različni zgodbi in več deset različnih modnih kombinacij. Medtem ko se Taylor Swift zanaša na estetiko, je recept Nicki Minaj šok. Katera prepriča vas?

Pred vstopom v novo modno sezono se trendovski modni kosi običajno precej agresivno pojavljajo tudi v videospotih, s katerimi najdrznejše pevke jasno sporočajo, kaj bomo nosili v prihodnjih mesecih.

Pri tem sta bili pretekli teden še posebej učinkoviti glasbenici Taylor Swift in Nicki Minaj. Prva je z videospotom Shake it off, ki napoveduje njen novi album 1989, resnično pokazala in dokazala, da zmore stopiti iz svojih okvirov, medtem ko nam je Nicki ponudila predvsem to, kar smo pričakovali že ob objavi naslovnice njenega novega albuma Anaconda.

Kači se levita Čeprav v besedilu nosilne skladbe z albuma Nicki Minaj Anaconda nikjer ne zasledimo, da bi imela ob tem v mislih anakondo iz kraljestva živali, je ob njenem in Taylorinem številu levitev v videospotu to modno početje mogoče označiti prav s kačo, ki se levi.

Obe se namreč v dobrih štirih minutah, kolikor trajata omenjena videospota, kar nekajkrat levita in s tem poskrbita za široko paleto modnih kombinacij, ki se trudijo vključiti v koncept skladbe. Taylor modna estetika ni tuja Med obema estradnicama nikakor ni težko razlikovati, saj se tudi njuna osebna stila podajata v dve popolnoma različni smeri.

Tako se lahko Taylor Swift ne glede na izrazito modno eksperimentiranje pohvali s tem, da je ob levitvi med različnimi modnimi kosi našla tiste, ki v sebi nosijo dodano estetsko vrednost, zaradi katere, čeprav jo vidimo v zanjo razmeroma sveži podobi, ohranja estetiko, ki jo od nje pričakujemo.

Med desetimi različnimi modnimi kombinaciji se prelevi v balerino, plesalko break dancea, navijačico, raperko in se približa stilu, ki bi ga lahko preprosto poimenovali zgolj stil Lady Gaga. Ob vsem tem je seveda mogoče zaznati dobršen del sproščenosti, ki je pri prestopanju iz ene vloge v drugo nujno za ohranjanje celovitega modnega videza.

Nicki Minaj povsem v drugo smer A dobro znano dejstvo je, da izbrana estetika običajno ne prinaša tolikšne pozornosti kot namerno poigravanje z izzivalnimi modnimi kombinacijami, ki gledalce in poslušalce priklenejo pred zaslone. Nicki Minaj je mojstrica tega početja, kar je znova dokazala z videospotom Anaconda.

Ta se je, čeprav je svetovno premiero doživel dan pozneje kot videospot Taylor Swift, po številu ogledov na družabnem omrežju YouTube zavihtel kar štirideset milijonov ogledov višje in tako v slabem tednu postal svetovna uspešnica.

Trenirka in Alexander McQueen A kljub številnim izzivalnim modnim kombinacijam je Nicki izbrala tudi nekaj takšnih, zaradi katerih bi ji ob vsem, kar lahko vidimo, pripisali tudi kanček dobrega okusa, saj ji je med trenirko in opravo služkinje uspelo umestiti tudi modne kos znamk Alexander McQueen in Balmain, s čimer je dokazala, da se, če seveda želi, kljub vsemu zna dobro obleči.

Ne spreglejte