Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Petek,
4. 3. 2016,
14.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Petek, 4. 3. 2016, 14.41

8 let

Pulover, s katerim zasadite 93 dreves

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ch8se je modna znamka, a ne prav običajna. Gre namreč za odgovorno modo, saj ta namesto v utečeno oglaševanje sredstva raje namenja za pogozditev, revščino in dostop do pitne vode.

Avtorja ideje v ozadju modne znamke ch8se (choose, v prevodu izbira), ki sta rekla ne oglaševalski industriji, sta Novosadčana Atila Uri in David Eros. Njuna odločitev in sporočilo sta jasna: namesto v plačevanje reklam donirata v ekološke in humanitarne namene.

Njun izračun je natančen. Z denarjem, vloženim v oglaševalske digitalne zaslone na newyorškem trgu Times Square, bi lahko dnevno nahranili 1,6 milijona otrok, navajata na svoji spletnih strani. Z denarjem, ki ga je treba odšteti za oglas v kakšni izmed najviše kotirajočih modnih revij mednarodnega kova, bi lahko zasadili 1,5 milijona dreves. Cena oglasa v najbolj gledanem terminu kakšne izmed velikih televizijskih hiš bi zadostovala za zagotovitev dostopa do čiste vode vsaj 30 skupnostim.

To so izračuni, navedeni na spletni strani ch8se, kjer je mogoče narediti korak stran od prevladujočega potrošništva.

Moč je v izbiri potrošnika, največje gibajoče ekonomske sile Moč je v izbiri potrošnika, so v utemeljitvi svojega delovanja napisali v spletni trgovini z oblačili. "Potrošniki so največja gibajoča ekonomska sila. So tisti, ki oblikujejo naš svet." V svetu mode je vse stvar oglaševanja, dodajajo. "Velike znamke večino svojega zaslužka potrošijo za prepričevanje, a si izberete prav njih. Mi bomo počeli isto, a na drugačen način. Namesto da bi vam poskušali oprati možgane s sijočimi oglasi v revijah, glamuroznimi modnimi revijami in pompoznimi zgodbami, bomo vsa ta sredstva uporabili za ustvarjanje boljšega sveta."

Majica proti lakoti Z nakupom puloverja s kapuco s podpisom ch8se prispevate k zasaditvi 93 dreves, del denarja od majice z dolgimi rokavi bodo donirali za nakup hrane za otroka za 20 dni, z majico s kratkimi rokavi pa boste nekomu zagotovili čisto vodo za 46 mesecev. Oblačila so narejena ročno in iz ekoloških materialov.

Donacijo izvedejo v mesecu dni od nakupa Zaradi transparentnosti je vsak izdelek označen s svojo serijsko številko, s pomočjo katere lahko kupec sledi pozitivnemu vplivu kupljenega izdelka. Po registraciji na spletni strani znamke tako spremlja izvedbo donacije, ki jo izvršijo v mesecu dni od nakupa.

Sodelovanje z mednarodnimi organizacijami Za doseganje zadanih ciljev modna znamka sodeluje s tremi mednarodnimi organizacijami. Pogozditev poteka v sodelovanju z organizacijo Eden Reforestation Projects na Madagaskarju, v Etiopiji, Nepalu in Haitiju, za zagotavljanje brezplačnih šolskih obrokov skrbi organizacija World Food Programme, ki deluje pod okriljem Združenih narodov, za zagotavljanje pitne vode pa je zadolžena organizacija One Day's Wages.

Ne spreglejte