Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 3. 2014,
8.57

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 3. 2014, 8.57

8 let, 5 mesecev

Najpogostejše napake pri umivanju las

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Šamponiranje, izpiranje in sušenje so le uvod v nego las. Dobro je poznati nekaj trikov.

Dvakrat tedensko umivanje las je le eno od opravil, ki vodi k njihovem sijaju in zdravju. Pa vendar šamponiranje, otiranje in sušenje ni dovolj za njihovo kakovost. Nekaj je trikov, ki vam bodo zagotovili lepe lase, predvsem pa je dobro vedeti, kaj so pri njihovi negi najpogostejše napake.

Vedno isti šampon Če uporabljate vedno isti šampon, se lasje sčasoma nasičijo sestavin, ki jih vsebuje, kar lahko vodi do različnih problemov, prhljaja na primer. Zato je dobro, če na vsake od tri do štiri mesece zamenjamo šampon, pri čemer je najbolj pomembno, da izberemo tistega, ki ima druge sestavine od tistega v vaši kopalnici. Prav tako je priporočljivo, da vsaj enkrat na dva meseca uporabite šampon za globinsko pranje las.

Napačno masiranje Z masažo lasišča izboljšamo cirkulacijo, to že drži, vendar ne, da je dober kakršenkoli način masiranja. Bodite nežni in ne pritiskajte preveč na kožo. Mokri lasje so šibkejši in zato bolj dovzetni za poškodbe. Če jih premočno drgnemo, obstaja možnost, da jih zlomimo. Prav tako nikoli ne drgnite konic, dovolj je pena, ki jih oplazi med splakovanjem. Najboljša tehnika je, da se s prsti dotikate temen in tam čim bolj nežno krožite po lasišču. S tem, da pazite, da las ne kuštrate.

Šamponiranje delno mokrih las Za šamponiranje je nujno, da so lasje resnično mokri. Če vlage ne bo dovolj, se šampon ne bo penil in bo umivanje zato polovično. Priporočljivo je, da si za to, da resnično zmočite vsak las, vzamete čas. Četudi vam bo to vzelo pet minut.

Šamponiranje vedno istega mesta Si vsakič šampon najprej nanesete na temena? Sčasoma boste opazili, da imajo na tem mestu lasje in koža drugačno strukturo. Da postaja izsušena in mastna. Vzrok za to je prevelika količina šampona, ki ga nanašate vedno na isto mesto. Spremenite navado in naslednjič šampon na primer nanesite na predel nad obrvmi.

Splakovanje z vročo vodo Vrela voda suši kožo, ki je že tako ali tako obremenjena s sestavinami iz šampona. Zato je dobro, da vedno, ko splakujete šampon, to počnete z mlačno vodo, pred koncem celo z mrzlo, če vam uspe.

Česanje in otiranje mokrih las Kot smo že omenili, so vlažni lasje občutljivi, hitro lomljivi, zato jih ne češite, ko so mokri, prav tako tudi ne otirajte preveč z brisačo. Najboljše bo, če jih po tem, ko jih malo odcedite, ovijete v brisačo, ki bo vpila vlago. Razčešite jih, ko bodo že skoraj suhi.

Ne spreglejte