SiolNET. Trendi Moda
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najlepša Slovenka 2011: Valerija Kelava

1

termometer

 | Foto:
Je ime, ki je obnorelo svetovni modni svet! Je ena od najbolj zaželenih modelov na svetu, a kljub svojim uspehom ostaja preprosta in ponosna na to, da je Slovenka.

To dokazuje tudi njen obisk na slovenskem tednu mode, ki ga je Ljubljana gostila konec oktobra. Njeno prisotnost smo mediji razumeli kot podporo slovenski modni sceni, gledalci prvega dne pa so za trenutek ali dva pozabili na kolekcije, ki so jih manekenke predstavljale na modni brvi, in občudovali njo, ki je očarala v dolgi črni toaleti. Svojo pot je Valerija začela pri znamki Oktober, nato je za sezono pomlad-poletje 2010 odšla v tujino, vse drugo pa je zgodovina ...

Enaindvajsetletno Ljubljančanko na spletni strani Models.com uvrščajo na 26. mesto med 50 najbolj iskanimi manekenkami, med katerimi so tudi Lara Stone, Anja Rubik, Miranda Kerr in Alessandra Ambrosio, kar dokazuje, da gre njena modna kariera strmo navzgor. Valerija je dokaz, da lahko vsakemu z močno voljo, predanostjo in odločnostjo uspe, ne glede na to, od kod prihaja.

Slovenci smo, vsaj kar zadeva modni svet, na Valerijo zelo ponosni. Čeprav 21-letna Ljubljančanka ne daje intervjujev in svoje zasebno življenje pusti daleč stran od medijev, je novice o njej in njenih modnih uspehih mogoče brati v številnih slovenskih revijah o modi, na modnih spletnih straneh, še posebej radi pa jo imajo tudi slovenski modni blogerji.

V sodelovanju z agencijo Ford, ki se ji je pridružila leta 2010, je Valerija Kelava nedvomno najuspešnejša slovenska manekenka vseh časov. Letos je postala celo zaščitni obraz priznanih blagovnih znamk Paul Smith in Jil Sander Navy, prav tako pa je osvojila modne brvi v vseh štirih prestolnicah mode po svetu – Milanu, Parizu, Londonu in New Yorku.

Tudi tuji mediji radi pišejo o njej in njenih uspehih. Članica spletnega foruma strani The Fashion Spot je Valerijo označila za "temačno, smrtonosno in nevarno", v New York Magazinu pa so o Valeriji zapisali, da je kljub temnemu gostemu frufruju, ki prekriva njen obraz, in otožnemu pogledu ena najbolj raznolikih novink na modnem prizorišču.

Modni svet je muhast in danes si lahko na vrhu, jutri pa le še spomin. Ne glede na to, kakšna usoda čaka Valerijo, je v modnem svetu dosegla že ogromno, napovedi strokovnjakov pa ji še veliko obetajo. Dobrim napovedim se pridružuje tudi naše uredništvo, ki jo je razglasilo za eno od desetih kandidatk za najlepšo Slovenko leta 2011. Je Valerija Kelava vaša favoritinja? Če je, hitro glasujte zanjo ali pa preverite, katerih je preostalih devet, ki si po našem mnenju zaslužijo naziv najlepše Slovenke. In pohitite, glasovanje se bo kmalu končalo!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin