Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 6. 2015,
16.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

modni nasvet ličila ličenje trepalnice podaljševanje trepalnic

Nedelja, 21. 6. 2015, 16.10

8 let

Lepotni nasvet: Je prihodnost ličenja v podaljševanju trepalnic?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Umetne trepalnice so že desetletja lepotni pripomoček številnih žensk. Že nekaj časa, še posebej v poletnih mesecih, pa se povečuje tudi trend poltrajnega podaljševanja trepalnic. A za kakšno ceno?

Razlika med običajnimi umetnimi trepalnicami v traku in podaljšanimi trepalnici je ta, da so trepalnice v traku prilepljene takoj nad vaše trepalnice na veko in si jih zvečer, ko si očistite mejkap, z enim potegom tudi odstranite, pojasnjuje maskerka Petra.

Podaljšane trepalnice se nanašajo s posebnim lepilom na vsako vašo trepalnico posebej, en milimeter od korena vaše trepalnice. To pomeni, da se lahko že zjutraj zbudite urejene, z dolgimi, gostejšimi in črnimi trepalnicami, ne da bi si morale nanesti maskaro, kar vam lahko prihrani kar nekaj časa.

Pred posegom se pozanimajte o kakovosti trepalnic, ki bodo krasile vaše oči Kot pojasnjuje maskerka, pa je slaba stran ta, da lahko dobite infekcijo, če vam trepalnice ureja oseba, ki za to ni strokovno usposobljena ali pa uporablja slabe materiale in lepilo. "Zato se res dobro pozanimajte o kvalifikaciji osebe, ki podaljšuje trepalnice, ali ima dovolj izkušenj in znanja ter ali uporablja dobre materiale in lepilo brez formaldehida. Slabe trepalnice so trde in debele, tako da le prosite, da vam pred nameščanjem trepalnice tudi pokažejo," opozarja maskerka.

Postopek aplikacije trepalnic traja približno dve uri. Trepalnice se obdržijo kakšne tri ali štiri tedne, odvisno od cikla rasti vaših trepalnic. Če želite postopek nadaljevati, se morate zato spet odpraviti k strokovnjaku, ki vam jih tudi dopolni. Nepravilen poseg vas lahko stane naravne trepalnice Nepravilno nameščene trepalnice, ki so zlepljene pri korenu, zaradi svoje teže lahko povzročijo izpad vaših trepalnic, zato se izogibajte nepreverjenim ponudnikom. Če po postopku opazite kakršnokoli negativno reakcijo, na primer, da vas oko peče, boli ali občutite kakršnokoli neugodje, se takoj posvetujte s svojim stilistom. Če gre za slabo vstavljene trepalnice, jih je treba nemudoma odstraniti s posebnim odstranjevalcem. Tega se ne lotevajte sami doma, saj si lahko potrgate svoje naravne trepalnice, še dodaja maskerka.

Ne spreglejte