Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 5. 2014,
16.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 8. 5. 2014, 16.30

8 let

Krzno prek sodišč ponovno našlo pot v Hollywood

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mestni svet v zahodnem Hollywoodu je bil po tem, ko je prepovedal prodajo krzna v tem okrožju, zaradi odločitve sodišča o neustavnosti prepovedi prisiljen popustiti.

Krznu so se začeli pisati slabi časi leta 2011, ko so se v tamkajšnjem mestnem svetu prvič pojavile napovedi, da bi lahko prodajo krznenih oblačil in modnih dodatkov prepovedali. Istega leta je nato padla odločitev, ki je trgovcem okrožja zahodnega Hollywooda prepovedala trgovanje s krznom. Obleke ne, pohištvo da Pravi upor proti novi ureditvi je sprožila trgovina z oblekami, katere vodstvo se ni moglo sprijazniti, da v isti ulici, medtem ko oni ne smejo prodajati oblek, v sosednji trgovini prodajajo pohištvo, oblečeno v krzno.

Sprašujejo se namreč, kako je mogoče uvesti neenakopravno pravilo, ki prepoveduje prodajo krzna v obliki oblačila, medtem ko prodaje v obliki pohištva dovoljuje. Trgovcev so se lotili s kaznimi Prekrškarje, ki so si v omenjenem hollywoodskem okrožju drznili prodajati krzno, je doletela globa. V primeru, da so ta prekršek storili prvič, so bili olajšani za 200 dolarjev, ko se je to zgodilo že drugič v okviru enega leta, pa jim je bilo naloženo plačilo 400 dolarjev kazni.

Tisti, ki so svojo srečo s prodajo krzna poskusili še v tretje, pa so bili olajšani za kar 800 dolarjev, ob tem pa velja omeniti še, da se ob vsakem prekršku zaračuna tudi administrativna taksa v znesku 50 dolarjev.Prav omenjeni del Hollywooda je znan po številnih trgovinah in butikih svetovno znanih modnih oblikovalcev, med njimi pa je mogoče najti tudi take, ki imajo v izložbah izdelke iz krzna. Med vidnejšimi imeni so tudi Christian Louboutin, Tommy Hilfiger, Balenciaga in Phillip Lim, za katere plačilo prej omenjene kazni zagotovo ni bil prevelik zalogaj.

Ne spreglejte