SiolNET. Trendi Moda
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izbora za mis Universe Slovenije letos verjetno ne bo

3

termometer

Eno izmed najprestižnejših lepotnih tekmovanj na svetu, Miss Universe, ima na slovenskih tleh že več kot desetletno tradicijo. A po lanskem propadu podjetja Delo revije njegova usoda visi v zraku.

Na vrhuncu lanskega poletja je potonilo naše največje revijalno podjetje Delo revije, ki je bilo med drugim tudi nosilec licence za lepotno tekmovanje Miss Universe Slovenije, ki je v Slovenijo prišlo leta 2001. Revije so se uspele rešiti in skupaj z njimi tudi številni projekti in prireditve nekdanjih Delo revij, kot so Viktorji in Slovenka leta, ki so za zdaj varni v rokah podjetja Krater Media. To pa si za Miss Universe Slovenije, ki ni padlo v najemni paket Skupine Krater, ne bi upali trditi. Ker so ponavadi ob tem času že potekali prvi kastingi in prvi izbori deklet, nas je zanimalo, kakšna je pravzaprav prava usoda tega tekmovanja pri nas.

Licenca v rokah Mateja Raščana? Gospod Jaka Rozman, ki je licenco za Miss Universe Slovenije pripeljal k nam, je pove, da je bila licenca deset let v rokah Dela revij, podjetja, ki je zdaj v stečaju, in doda, da si zdaj ne bi upal trditi, ali je še vedno tako. Ne izključuje možnosti, da je licenca pripeta na fizično osebo. Morda celo na zloglasnega Mateja Raščana, ki se je po potopitvi Dela revij umaknil iz javnosti. To nam suvereno potrdi tudi gospod Vladimir Kraljević, organizator Miss Universe Hrvaške in prijatelj Mateja Raščana. Po Raščanovem prevzemu Dela revij sta organizaciji namreč začeli intenzivneje sodelovati.

Licenca ni za vsakogar Prav tako Matej Raščan ne komunicira z ljudmi, ki so še lani bili zelo zaslužni, da se je tekmovanje sploh izpeljalo. Ena izmed teh je prav gotovo nekdanja mis Universe Slovenije, manekenka in model, Nataša Pinoza, ki je zadnjih nekaj let vodila karavano lepotic, ki so tekmovale na Miss Universe Slovenije, prav tako pa je skrbela tudi za zmagovalko. "Komunikacija z Matejem Raščanom ne obstaja. Je ni. Menim, da takšna licenca ni za vsakogar," pove Nataša, ki doda, da se letos na tem področju ne dogaja še prav nič. "Ponavadi so se aktivnosti začele januarja ali najpozneje v začetku februarja. Dvomim, da se bo letos kaj zgodilo," ostaja realna Nataša. "Vse kaže, da je letošnje tekmovanje pod velikim vprašanjem, saj niti ne vemo, kakšni so načrti slovenskega lastnika licence. Upam, da bo krovna organizacija v New Yorku v prihodnje bolj preudarno podeljevala licenco za Miss Universe, saj ta ni za vsakogar!" še pove Nataša in doda, da bi v tem trenutku raje videla, da licence nima nihče, kot pa da je v napačnih rokah.

Tišina tudi iz Trumpove strani Po odgovore smo se obrnili tudi na organizacijo Miss Universe, ki je v lasti ameriškega mogotca Donalda Trumpa, točneje na gospo Annette Cammer, ki je zadolžena za nacionalne direktorje licenc. Odgovorov nismo dobili, saj na naša elektronska sporočila niso odgovorili, kar morda kaže le to, da je Slovenija očitno premajhna, da bi se kdo ukvarjal z nastalo situacijo, pa četudi meče slabo luč na svetovno tekmovanje. Tekmovanje spomladi – spet ena od praznih obljub? Iz virov, ki so blizu Mateju Raščanu in želijo ostati neimenovani, pa spet prihajajo obljube, za katere si skoraj upamo trditi, da bodo ostale neizpolnjene, saj po nekaterih podatkih ni bila plačana niti licenca za lansko leto. Izvedeli smo, da naj bi se prve aktivnosti začele že v prihodnjem mesecu, naš sogovornik pa prav tako tudi suvereno doda, da bo finale Miss Universe Slovenije 2012 maja. A se moramo na tem mestu vprašati: tudi če tekmovanje bo, ali ne bi bilo bolje, da se ohranita raven in visok položaj tega tekmovanja, kot pa na vrat na nos v želji po dokazovanju izpeljati projekt z minimalnimi stroški in sredstvi? Ali kot pove Nataša Pinoza: "Dovolj je le ena slaba poteza, ki lahko očrni tako prigaran imidž ter uspešno delo pri projektu. Očitno mora tako biti. Tisti, ki bo ponovno želel oživeti zgodbo Miss Universe Slovenije, zagotovo ne bo imel lahkega dela."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin