Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 5. 2015,
13.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Donatella Versace

Ponedeljek, 4. 5. 2015, 13.32

8 let

Donatella Versace: Zaljubljena v oprijeta oblačila in plastične operacije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Donatella Versace je ena izmed top imen v modnih industriji, oseba, ki oblikuje oblačila, zelo zaželena med zvezdniki, in oseba, ki zaradi plastičnih operacij postaja odsev tistega, kar je nekoč bila.

Donatella Versace, pred nekaj dnevi je praznovala šestdeseti rojstni dan, je italijanska oblikovalka in eno od najbolj znanih imen modne industrije. Je mlajša sestra pokojnega Giannija Versaceja, ki je leta 1978 ustanovil podjetje Versace.

Povezanost z bratom Gianni in Donatella sta modni okus podedovala po svoji materi, ki je imela svoje šiviljsko podjetje. "Bila sem najmlajša v družini in zelo razvajena. Bila sem najlepše oblečeno dekle v mestu," je povedala za revijo The New Yorker. S svojim bratom je bila zelo povezana, bila je njegova muza in tudi prva oseba, ki je videla njegove kreacije.

Ko je Gianni ustanovil svoje podjetje, je bila Donatella ob njem. Pomagala mu ni samo pri oblikovanju, ampak tudi pri promociji znamke in pri iskanju pomembnih zvezdniških imen, kot so Catherine Zeta Jones, Lady Gaga, Boy George, Britney Spears, Prince. Po njegovem umoru leta 1997 je prevzela vodenje podjetja. O svojih strankah je za časopis Interview povedala: "Versace je bila in ostaja znamka za sofisticirane ženske, ki želijo biti elegantne, se ne bojijo svoje čutnosti ter se v življenju ne bojijo tvegati."

Platinasti lasje in črne oči Svoj prepoznavni videz – platinasti lasje in črno obrobljene oči – je zgradila že v najstniških letih ter skozi leta samo stopnjevala odtenek svetlih las in črnih oči. Poleg barve las vsa leta ostaja zvesta tudi svojemu slogu oblačenja: črno-bela kombinacija oprijetih oblačil in visoke pete.

"Jaz v cvetličnih vzorcih? Ne, kje pa. To ne bi šlo z mojo osebnostjo. Ne nosim punčkastih oblačil, saj nisem dekle," je odgovorila na vprašanje, ali se bo njen slog oblačenja kdaj spremenil. O svojem slogu oblačenja je za revijo Vogue še povedala, da niti ni tako poseben, opazni so predvsem visoke pete, tesne hlače in diamanti.

"Moj način oblačenja odraža moj pogled na sodobno žensko. Ker sem manjše postave, to poskušam spremeniti s pomočjo oblačil. Borim se za tisto, v kar verjamem, in se ne bojim kritičnih pogledov."

Delo plastičnih kirurgov Videz oblikovalke, ki se je leta 2005 zdravila zaradi odvisnosti od kokaina, se je precej spremenil tudi zaradi plastičnih operacij. Njen šokanten videz je pogosto tarča rumenih medijev, sama jih samo podpihuje z izjavami, kot so: "Botoks sem uporabila za svoj obraz, ne pa za svoje telo. Ali še niste slišali skrivnosti mladostnega videza? Vsak večer spim v zamrzovalniku."

Za New York Times je razložila svoj jutranji režim in priznala, da vsako jutro potrebuje pomoč pri urejanju in ličenju: "Vstanem zelo zgodaj zjutraj in nekaj malega potelovadim. Ne zato, ker mi je to všeč, ampak ker moram svoje telo vzdrževati zdravo. Nato imam skromen zajtrk. Imam ekipo, ki mi pomaga urediti lase in mejkap. Ko se zjutraj zbudim, namreč nisem videti takšna. Potrebujem nekaj pomoči."

Malce pred svojim šestdesetim rojstnim dnevom je postregla še z eno šokantno novico, saj je postala nov obraz konkurence. Riccardo Tisci, kreativni direktor modne znamke Givenchy, je v svojo novo kampanjo za Givenchy family vključil Donatello Versace. Pod njegovo objavo na Instagramu je zapisala: "Za mojega talentiranega prijatelja Riccarda. Danes sva prestopila modne meje."

Ne spreglejte