Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 11. 2013,
16.27

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 21. 11. 2013, 16.27

8 let, 5 mesecev

Kaj imajo skupnega lipicanci in poželenja diktatorjev?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V Slovenijo prihaja nizozemski publicist Frank Westerman, ki je svojo knjigo Žival, nadžival posvetil lipicancu. Zgodbo o konju je med drugim povezal tudi s poželenji dikatorjev.

Pri Študentski založbi je pred kratkim izšla knjiga nizozemskega publicista Franka Westermana z naslovom Žival, nadžival, v kateri se je posvetil lipicancu. Zgodbi o tem konju sledi skozi intervjuje, različne dokumente in razprave. S tem ko piše o lipicancu Conversanu Primuli, razkriva usodo štirih generacij teh plemenitih konj in raziskuje, kakšen pomen so imeli za najmogočnejše državne voditelje v času od razpada Avstro-Ogrske do snovanja novih držav na območju nekdanje Jugoslavije.

Westerman v svojem delu vzpostavlja številne vzporednice med poželenji diktatorjev, rasističnimi idejami ter konjsko vzrejo ter s hrbta belih konj orisuje zgodovino njihovih jezdecev, so zapisali v založbi. Avtor knjige o lipicancih se bo javnosti predstavil na dveh pogovorih. V soboto, 23. novembra, ob 17. uri v debatni kavarni v okviru 29. Slovenskega knjižnega sejma, kjer bo pogovor z njim vodila Sandra Bašić Hrvatin.

V ponedeljek, 25. novembra, pa bo obiskal kobilarno Lipica in se v salonu Thai hotela Maestoso občinstvu predstavil ob 10. uri.

Ne spreglejte