Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2012,
14.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 2. 2012, 14.28

8 let

Dogodek TEDxMaribor tokrat posvečen kulturi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Mariboru bo v soboto pod sloganom "Ideja kulture, kultura idej" že tretje leto zapored potekal dogodek TEDxMaribor, ki bo vsebinsko posvečen kulturi.

Med celodnevnim dogodkom v Narodnem domu v Mariboru se bo zvrstilo kar 20 govorcev, relevantnih posameznikov, domačih in tujih strokovnjakov ter ustvarjalcev, ki bodo predstavili svoje ideje in razmišljanja v kratkih predavanjih.

V kratkih 18-minutnih predavanjih bodo nastopili režiser Mitja Okorn, glavni in odgovorni urednik na POP TV Tomaž Perovič, oblikovalec Oskar Kogoj, antropologinja Vesna V. Godina, pesnik Ciril Zlobec, igralec Zijah A. Sokolović, nevroznanstvenik Neel Burton, športni psiholog Matej Tušak, profesor fizike Peter Križan, vodja paliativnih aktivnosti v Bolnišnici Golnik Urška Lunder, komik Tadej Toš in glasbenik Dalibor Miklavčič, esejist Jure Aleksejev, kriminolog Gorazd Meško, snovalec konceptov Almir Flisar, harmonikar Mirko Šlibar, profesorja Univerze v Mariboru, arhitekt Uroš Lobnik in fizik Samo Kralj, ter direktor Raziskovalnega, razvojnega in umetniškega središča Univerze v Mariboru – RAZ:UM Dean Korošak.

TEDxMaribor, ki je letos organiziran pod okriljem projekta Maribor 2012: Evropska prestolnica kulture, bo potekal v soboto v Narodnem domu v Mariboru. Predavanja dogodka so razdeljena v več vsebinskih sklopov: Out of the box, Družba, Posameznik, Izražanje in Življenje. Dogodek se bo končal s predstavo legendarnega bosanskega igralca Zijaha A. Sokolovića z naslovom Međuigre 00–24.

Letošnji dogodek je največji do zdaj Idejni vodja projekta TEDxMaribor Kamenko Kesar pravi: "Letos nam je uspel veliki met, za kar smo garali tri leta in se kalili na dveh dogodkih tega formata. Kultura je rdeča nit, želimo pa izpostaviti dejstvo, da se moramo zavedati, da smo vsi del neke zgodbe, s katero krojimo tako nacionalno kot osebno kulturo." Letošnji dogodek je največji do zdaj, na odru se bo zvrstilo 20 predavateljev, trajal pa bo več kot devet ur. "Najbolj nestrpno pričakujem odzive in debate na predavanja. Na dogodku bo 350 udeležencev, ki so odprte glave, imajo veliko znajo in vedo spraševati in razmišljati. Z največjim veseljem se bom pomešal med njih in poslušal," dodaja Kesar.

Ne spreglejte