SiolNET. Trendi Kulinarika
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hollywoodska zvezda Bill Murray v Sloveniji promovira vodko

0,60

termometer

Bill Murray
Foto: Nina Vogrin

Znani ameriški igralec Bill Murray v Ljubljani promovira vodko znamke Slovenia Vodka. V Sloveniji, kamor sta ga povabila podjetnik Emil Gaspari in kuhar Peter X. Kelly, bo ostal tri dni.

Zamisel za vodko prihaja iz ZDA, kjer so jo začeli prodajati leta 2013. Priznani ameriški kuhar Peter X. Kelly, navdušenec nad Slovenijo, njeno kulinariko in proizvodi, ki v svojih restavracijah uporablja tudi slovensko bučno olje, piransko sol in streže slovenska vina, si je namreč zaželel še slovensko vodko.

Slovenia Vodka je izdelana iz destilata pšenice, ki pa mu je dodana ajda – ta vodki daje posebno mehkobo, skupaj z vodo izpod Kamniško–Savinjskih Alp pa tudi slovenski podpis.

Ajdo kot sestavino je predlagal etnolog Janez Bogataj, partnerja, ki bi zamisel udejanil, pa so našli v Fructalu. Rdečo nit so nadaljevali tudi z embalažo, ki so jo izdelali v Steklarni Hrastnik.

Nad ajdovo vodko je poleg Billa Murrayja navdušen tudi baletnik Mihajil Barišnikov. Oba sta Kellyjeva družabnika v podjetju Good Voda LLC, ki je skupaj s Fructalom nosilec projekta Slovenia Vodka. Tako Murray kot Barišnikov sta nastopila tudi v oglasih zanjo.

Vodka je prejela več mednarodnih priznanj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin