Gostilna Pri Lojzetu spet visoko pri Italijanih

Italijanski vodnik po restavracijah Guida dell'Espresso je vipavsko restavracijo Pri Lojzetu spet razglasil za drugo najboljšo restavracijo v Furlaniji - Julijski krajini.
Gostilna Pri Lojzetu spet visoko pri Italijanih
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Messenger
  • Messenger

Italijanski tednik l'Espresso v svojem kulinaričnem vodniku slovenske restavracije že nekaj časa postavlja ob bok tistim iz najbolj zahodne italijanske pokrajine, Gostilna Pri Lojzetu, kjer kuha Tomaž Kavčič, pa se redno uvršča visoko med najboljše furlanske restavracije. Letos je tako kot lani druga najboljša, višje ocenjena je le videmska restavracija Agli Amici.

Novost na lestvici so Hrvati, natančneje hrvaška Istra, ki so jih doslej v vodniku le omenjali, zdaj pa so jih prav tako uvrstili na lestvico, in to precej visoko. Na četrtem mestu je namreč restavracija Damir & Ornella iz Novigrada, peti pa je San Rocco iz Brtonigle. Na tako imenovani furlanski lestvici je torej med najboljšimi petimi restavracijami več tujcev kot domačih gostincev.

Absolutna l'Espressova zmagovalka je že drugo leto zapored restavracija Osteria Francescana v Modeni. Restavraciji in tamkajšnjemu kuharskemu mojstru Massimu Botturi so ocenjevalci pripisali kar 19,75 točke od 20 možnih.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano