Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 5. 2023,
15.20

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

5

Natisni članek

koncert Šank Rock

Torek, 9. 5. 2023, 15.20

11 mesecev, 3 tedne

Velika novica Šank Rock: v skupino se je vrnil legendarni bobnar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

5

Novinarska konferenca skupine Šank Rock | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Najprepoznavnejši velenjski rokerji bodo svojih več kot 40 let ustvarjanja junija proslavili z velikim koncertom na domačem terenu, ob tem pa so razkrili, da se je v zasedbo vrnil njihov ustanovni član, bobnar Aleš Uranjek.

"Tokrat sem moral obljubiti zvestobo do groba, da so me znova sprejeli," se je bobnar Aleš Uranjek namuznil ob najavi, da je znova del skupine Šank Rock. Iz nje je dvakrat izstopil in se dvakrat vrnil, zdaj pravi, da "v tretje gre rado". V skupini ob njem vztrajata še dva ustanovna člana, frontman Matjaž Jelein basist Cveto Polak, ter kitarist Bor Zuljan, ki je s Šank Rocki prav tako oddelal že zavidljivo kilometrino.

Novinarska konferenca skupine Šank Rock | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

"Dosegli smo vse, kar se je dalo, in začutil sem, da je glasbeno kariero najlepše zaključiti z najboljšimi prijatelji, ki so prav tako najboljši glasbeniki. Vse ostale stvari v poslu so se mi odprle prav zato, ker sem bil bobnar Šank Rocka," je dodal Uranjek.

Aleš Uranjek | Foto: Bojan Puhek Aleš Uranjek Foto: Bojan Puhek

Njihov prvi koncert je bil na stadionu v ljubljanski Šiški, kjer so nastopili kot predskupina metalcev Pomaranča, nato pa postali eden najprepoznavnejših slovenskih rock bandov. Polnili so dvorane in nanizali vrsto uspešnic, nekatere od njih pa so odigrali tudi na medijski predstavitvi velikega koncerta, ki ga ob "40+" obletnici prirejajo 16. junija v Vista parku ob Velenjskem jezeru.

Fotogalerija
1 / 6

Na koncertu bodo seveda odigrali vse svoje največje uspešnice, znova pa se bodo spomnili tudi vrste sodelovanj z drugimi glasbeniki, ki se jim bodo prav tako pridružili na odru.

To bodo denimo frontmani skupin Siddharta, Dan D in Big Foot Mama, pa tudi Natalija Verboten in Slovenski oktet ter ne nazadnje njihov sokrajan, raper 6pack Čukur, s katerim so posneli "crossover" Dej bolj na glas.

Poglejte:

Čeprav so na sceni že več kot štiri desetletja, pa še niso rekli zadnje. Zdaj, ko je v njihovih vrstah spet Uranjek, so se odločili, da posnamejo nov album, s katerega so že predstavili prvi singel. "Govori prav o tej naši zgodbi '40+'," je pojasnil basist Cveto Polak, "v njem se spominjamo svojih začetkov in kako smo v tem uživali."

Basist Cveto Polak je razkril, da pripravljajo nov album. | Foto: Bojan Puhek Basist Cveto Polak je razkril, da pripravljajo nov album. Foto: Bojan Puhek

Škornji Bora Zuljana, športne copate Matjaža Jelena, plakati za koncerte in drugi zanimivi predmeti z razstave, ki so jo priredili v ID.Hubu v ljubljanski Aleji:

Fotogalerija
1 / 8

Oglejte si še:

Boney M
Trendi Iz Laškega sporočili: Na Pivo in cvetje prihaja ta legendarna skupina
Joker Out
Trendi Na poslovilnem koncertu v središču Ljubljane tekle tudi solze #video
Žiga Jelar, športnik in glasbenik
Trendi Zdaj je jasno, kdaj in kje bo prvi samostojni koncert našega skakalca
Ne spreglejte