SiolNET. Trendi Glasba
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Od popa, rocka in jazza do ljudskih pesmi

1

termometer

Vokalna skupina Jazzva je bila ustanovljena leta 2005.

Ustanovni člani, ki so v tistem času prepevali v različnih vrhunskih slovenskih pevskih zborih, so se odločili, da potrebujejo več glasbene svobode in ustvarjalnosti, bolj divje ritme in glasnejši zvok svojih glasov. Umetniško vodstvo skupine je najprej prevzela Andreja Paščinski, od začetka leta 2009 pa skupino vodi in razvija Jasna Žitnik. Jazzvin repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov; od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Tako v svojih vrstah kot tudi zunaj njih sodelujejo z odličnimi aranžerji, ki več kot uspešno poskrbijo, da vse njihove male nore ideje pridejo med notno črtovje. Trenutna zasedba ustvarja skupaj od leta 2013. Jazzva se rada poigrava z različnimi glasovnimi barvami in učinki ter poskuša najti poseben odnos z vsako skladbo, ki jo izvaja. Potem ko so na dveh vodilnih evropskih tekmovanjih nabrali ogromno izkušenj in se naučili mnogo novega, zdaj še naprej oblikujejo in raziskujejo svoj glasbeni slog, specifičen zvok in značilen nastop. Upajo, da so na pravi poti. Člani Jazzve ljubijo izzive in rastejo iz leta v leto ter imajo vedno večje ambicije, ki jih uresničujejo s koncertiranjem, organiziranjem koncertov, snemanjem in udeležbo na festivalih. Poleg nastopanja vsako jesen v Ljubljani organizirajo tudi Popjazziado, zdaj že tradicionalen festival vokalnih skupin. Seveda, preden pozabimo, so urejeni, lepi, očarljivi, pametni, talentirani in kul. Pa tako skromni.

V torek, 9. decembra, ob 19.30 v Antonovem domu na Viču vam bomo predstavili, kaj se je v Jazzvi skuhalo v zadnjem malo več kot letu dni. Slišali boste lahko vse naše nove pesmi, nekaj smo jih pripravili prav za to priložnost, pa tudi kakšno staro pesem v novi preobleki bomo zapeli. In seveda vse naše svetovne hite :) Tokrat bomo pripeljali tudi glasbeno presenečenje in zapeli skupaj s presenečenjem!

Vstopnice: Predprodaja: 10€/8€* Na dan koncerta: 15€/12€*

*Do dopolnjenega 26. leta. Do dopolnjenega 15. leta je vstop brezplačen.

Za nakup vstopnic v predprodaji nas pokličite na številko 040 304 084 ali pa nam pišite na jazzva.info@gmail.com.

Predprodaja bo potekala do 8. 12. ob 14.00. Na dan koncerta bo mogoče vstopnice kupiti v Antonovem domu od 18.30 dalje.

Delite vabilo s svojimi prijatelji na facebooku.

Člani skupine so: Maša Simčič, sopran Jasmina Kljajić, mezzosopran Jasna Žitnik, mezzosopran, umetniška vodja Irena Hozjan, alt Anja Hrastovšek, alt Jon Leskovec, tenor Klemen Dovjak, bariton Andrej Perdih, bas Tadej Pasar, beatboxer

Dosežki: Jazzva je trikrat zapored osvojila prvo mesto na slovenskem državnem pop-jazz a cappella tekmovanju Sredi zvezd v Žalcu. Prav tako so vsa tri leta dobili nagrado za najboljši vokalni aranžma tekmovanja (zadnji dve leti sta bili to priredbi izpod peresa umetniške vodje skupine Jasne Žitnik).

Spomladi leta 2012 je Jazzva nastopila na mednarodnem a cappella tekmovanju – Internationaler A CAPPELLA Wettbewerb v Leipzigu (Nemčija), julija 2012 pa so tekmovali na festivalu Vokal.Total v Gradcu (Avstrija), kjer so za svoj nastop osvojili srebrno priznanje.

Julija 2013 je Jazzva osvojila naslov najboljše vokalne skupine tekmovanja Seghizzi v Gorici (Italija), kjer jo je občinstvo izbralo za najboljšo skupino v pop kategoriji. Leto pozneje so na istem tekmovanju prejeli prvo nagrado v kategoriji s priredbami pop in jazz skladb, prvo nagrado Andrea Giorgi kot skupina z najvišjim točkovanjem v združenih kategorijah druge sekcije (črnske duhovne in gospel skladbe, ljudski program, pop in jazz) in še posebno nagrado kot najboljša komorna skupina tekmovanja. Uvrstili so se tudi na Veliko nagrado tekmovanja.

Julija 2014 so se poleg tekmovanja v Gorici ponovno udeležili tudi festivala Vokal.Total v Gradcu ter v kategorijah popa in jazza osvojili srebrni plaketi.

Konec septembra so se odzvali na povabilo festivala Concordia Vocis in nastopili na treh koncertih po Sardiniji. Leta 2015 bodo začeli snemati svojo prvo zgoščenko z lastnimi aranžmaji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin