Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 12. 2019,
13.55

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

3

Natisni članek

Bajaga i Instrukturi

Nedelja, 22. 12. 2019, 13.55

4 leta, 4 mesece

Legendarni roker: Slovenija mi veliko pomeni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

3

Bajaga | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Momčilo Bajagić – Bajaga ima za seboj bogato glasbeno kariero. Na sceni je že več kot 40 let, od leta 1984 pa je vodja zasedbe Bajaga i Instruktori, s katero je 19. decembra nastopil na ljubljanskem Kurzschlussu. Na praznično obarvanem nastopu je legenda jugoslovanskega rocka postregla s svojimi starimi hiti in novimi pesmimi. 

Trendi Tekila-gverila proti četniškemu vojvodi #video

Tišina, Plavi Safir, Tamara, Ruski voz, Zažmuri in še bi lahko naštevali Bajagove hite, ki sežejo vse do prvega albuma nekdanje jugoslovanske, zdaj srbske pop-rock zasedbe. U sali lom pa je njihov zadnji album, ki je izšel lani.

Je kaj srečnejši in pametnejši?

Pevec, kitarist, tekstopisec in avtor glasbe, 59-letni Momčilo Bajagić – Bajaga, motor skupine Bajaga i Instruktori, je zagotovo eden od najbolj prepoznavnih glasbenikov z območja nekdanje Jugoslavije. Bil je član različnih glasbenih skupin, med drugim tudi Riblje čorbe.

Momčilo Bajagić – Bajaga | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

V okviru letošnjega Kurzschlussa se je s svojo glasbeno zasedbo Instruktori 19. decembra ustavil tudi v Ljubljani, kjer je prekaljeni maček ljubiteljem jugoslovanskega rocka pokazal, kako se stvarem streže. Marsikdo bi se strinjal, da je bil večer prekratek za to, da bi poslušalcem predstavil bogat glasbeni opus. 

Ker se Bajaga v pesmi Godine prolaze sprašuje, ali smo po toliko letih "srečnejši in pametnejši", smo ga v intervjuju, ki si ga boste lahko ogledali v jutrišnji oddaji Planet 18, povprašali, ali je – glede na to, da bo februarja dopolnil okroglih 60 let – našel odgovor na to vprašanje.

In kako je Bajaga odgovoril?


"Bog daj, da bomo srečnejši, ker pametnejši zagotovo ne bomo," je med drugim dejal srbski glasbenik.


Reden gost v Sloveniji

Bajaga je eden izmed tistih glasbenikov, ki se pred koncem iztekajočega se leta že tradicionalno ustavi v Ljubljani ali Mariboru. Srbski roker je v intervjuju dejal, da so koncertni nastopi po Sloveniji že stalnica.

Momčilo Bajagić – Bajaga | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

"Leta 1978 sem začel nastopati z Ribjo Čorbo in mislim, da sem leta 1989 prvič nastopil v Sloveniji," je povedal in poudaril, da vse od tistega leta redno nastopa na slovenski glasbeni sceni.

"Slovenija nam pomeni veliko. Vem, da sem pred leti v nekem intervjuju dejal, da sem leta 1995 trikrat nastopal na Novi Zelandiji in trikrat v Mariboru, medtem ko nisem niti enkrat igral v Srbiji," je še povedal.

Več o pogovoru z Bajago in o njegovem ljubljanskem koncertu si lahko ogledate v ponedeljek ob 18. uri v oddaji Planet 18.
Ne spreglejte