SiolNET. Trendi Glasba
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Eurosong prek pametnih telefonov

4

termometer

Ste bili tudi vi prikovani pred televizijske sprejemnike med Eurosongom? Ste tudi vi imeli ob sebi svoj pametni telefon ali tablico?

Raziskava, ki je spremljala vedenje gledalcev Eurosonga, je ugotovila, da je vse več gledalcev, ki ob spremljanju melodij posameznih držav brskajo tudi po spletu in raziskujejo o posameznih predstavnikih. Da uporabniki uporabljajo pametne telefone med gledanjem televizije, so že pokazali rezultati raziskave Our Mobile Planet, ob primerjavi podatkov, ki so jih pridobili ob lanskem spremljanju Eurosonga in letošnjega tekmovanja, pa so ugotovili, da je povečanje uporabe kar 50-odstotno. Več kot polovica gledalcev iz Danske je ob spremljanju izbora za pesem Evrovizije iskala informacije na mobilni napravi, sledili so jim Norvežani in Švicarji. Norveška in Danska imata najvišji odstotek v uporabi tablic med omenjenim dogodkom – uporablja jih 11 odstotkov Norvežanov in 14 odstotkov Dancev.

Opaziti je bilo mogoče naraščajočo uporaba mobilnih naprav, ki se je stopnjevala vse do velikega trenutka, razglasitve zmagovalca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin