Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 3. 2023,
14.55

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

album glasba Ed Sheeran

Sreda, 1. 3. 2023, 14.55

1 leto, 1 mesec

Ed Sheeran razkril temno ozadje nastajanja novega albuma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Ed Sheeran | Ed Sheeran leta 2022 na dirki formule 1 v Teksasu v ZDA | Foto Guliverimage

Ed Sheeran leta 2022 na dirki formule 1 v Teksasu v ZDA

Foto: Guliverimage

Britanski glasbenik Ed Sheeran je naznanil, da bo 5. maja letos izdal novi album z naslovom Substract. Ob tem je zapisal, da je album ustvarjal zadnje desetletje in poskušal narediti popoln akustični album.

Britanski glasbeni zvezdnik Edward Christopher Sheeran, ki je 17. februarja dopolnil 32 let, je na družbenem omrežju Instagram objavil daljše sporočilo, v katerem je pojasnil, zakaj in kako je nastajal novi album in kaj mu umetniško delo, ki ga bo izdal 5. maja, pomeni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

"Album Substract sem ustvarjal desetletje in poskušal narediti popoln akustični album, medtem ko sem pisal in snemal na stotine pesmi z jasno vizijo tega, kar sem mislil, da mora ta album biti. Nato je na začetku leta 2022 vrsta dogodkov spremenila moje življenje, moje duševno zdravje ter navsezadnje način, kako sem začel gledati na glasbo in umetnost," je zapisal Sheeran.

Ed Sheeran
Trendi Ed Sheeran je postal očka, hčerki nadel nenavadno ime

"Pisanje pesmi je moja terapija. Pomaga mi razumeti moja čustva. Pesmi sem pisal, ne da bi razmišljal o tem, kakšne bodo, samo napisal sem, kar je prišlo iz mene. In samo v dobrem tednu dni sem nadomestil desetletje dela s svojimi najglobljimi najtemnejšimi mislimi," je dodal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

Kot je dodal, so v obdobju enega meseca njegovi noseči ženi povedali, da ima tumor brez možnosti zdravljenja. To naj bi v poštev prišlo šele po porodu. Prav tako je nenadoma umrl njegov najboljši prijatelj Jamal, ki mu je bil kot brat, in znašel se je na sodišču, kjer brani svojo integriteto in kariero pisca besedil. Zapisal je še, da se je prebijal skozi spiralo strahu, depresije in tesnobe ter se počutil, kot da se utaplja, z glavo pod gladino, in gleda navzgor, a mu ne uspe priti do zraka.

Ed Sheeran
Trendi Ed Sheeran ima dovolj: Delam neprestano od leta 2017 ... #video

"Kot umetniku se mi ni zdelo, da bi lahko v svet verodostojno poslal delo, ki ni natančno predstavljalo tega, kje sem in kako se moram izraziti na tej točki svojega življenja. Ta album je natančno to. Odpira vrata v mojo dušo. Prvič nisem poskušal ustvariti albuma, ki bi bil ljudem všeč, ampak samo izdati nekaj, kar je pošteno in resnično kaže, kje sem trenutno v svojem odraslem življenju," je še zapisal britanski zvezdnik.

Kot je še povedal v ločenem posnetku, bo izvedel manjšo turnejo po britanskih in evropskih prizoriščih, ki bo edina turneja, na kateri bo letos nastopil. Na njej bo predstavil novi singel s prihajajoče albuma. To bo Sheeranov peti samostojni album, leta 2011 je izdal album +, leta 2014 album x, leta 2017 album ÷ (Divide), leta 2021 album =, letošnji album pa se imenuje - (Substract). Poleg tega je leta 2019 izdal album sodelovanj, ki ga je poimenoval No.6 Collaborations Project, sodeloval pa je tudi pri singlih nekaterih svetovno znanih izvajalcev.

Preizkusil se je tudi v igralskih vodah, leta 2017 je med drugim zaigral v seriji Igra prestolov. Z ženo Cherry Seaborn se je poročil leta 2019, skupaj pa imata hčerki Lyro Antarctico Seaborn Sheeran in Jupiter Seaborn Sheeran.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

Ed Sheeran
Trendi Ed Sheeran (nekako) priznal, da je že poročen #video
Ed Sheeran
Trendi Je z grammyjem nagrajena uspešnica res plagiat? #video
Trendi Kje je bil Ed Sheeran pred 13 leti? Nastopal je pred enim samim poslušalcem. #video
Ed Sheeran
Trendi Pevec se poslavlja z odrov. Razlog: želi se družiti s svojimi mačkami
Ne spreglejte