SiolNET. Trendi Glasba
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Conchita Wurst med evropskimi poslankami in poslanci

3

termometer

Zmagovalka letošnje Evrovizije Conchita Wurst je danes nastopila pred stavbo Evropskega parlamenta v Bruslju.

Kontroverzna zmagovalka letošnjega izbora za pesem Evrovizije Conchita Wurst je danes prepevala v Bruslju, kjer je nastopila v podporo februarja sprejetemu poročilu o boju proti homofobiji in spolni diskriminaciji. Kot je povedala na novinarski konferenci pred koncertom, je raje umetnica kot političarka, saj tako lažje posreduje svoje sporočilo.

"Politiki so si sami izbrali svoj poklic... in pričakujem rezultate" "Umetniki si lahko privoščimo več norosti," je dejala pevka, ki si vsekakor šteje za izjemno čast, da je lahko spregovorila v Evropskem parlamentu. A njeno sporočilo ostaja enako: "Ne morem vam postreči s čim novim, saj se ni nič spremenilo na bolje. Cilj še dolgo ne bo dosežen - da bi bili drug do drugega spoštljivi."

Na politiko se, kot pravi, sicer ne spozna, se ji pa zdi nedoumljivo, da so teme, kot je istospolna poroka, še vedno predmet razprave. Meni, da življenje politikov ni lahko. "Vendar pa so si tudi ti ljudje sami izbrali svoj poklic, tako kot sem si ga jaz. In pričakujem rezultate," pravi.

Ob tem je dodala, da bi "dala vse, da bi podprla tiste, ki potrebujejo njeno podporo" ter izrazila veselje nad povabilom za koncert pred parlamentom.

Conchito povabili poslanke in poslanci iz petih različnih strank Vabilo Conchiti za enourni koncert pred Evropskim parlamentom je podpisalo pet evropskih poslancev iz različnih političnih skupin, med njimi evropska poslanka iz Avstrije Ulrike Lunacek.

Kot je dejala poslanka, prinaša Conchita Wurst pomembno politično sporočilo, ki nima nič opraviti s strankami, ampak govori o pravici do življenja v miru in svobodi za vse. Na kritike konzervativnejših kolegov glede stroškov koncerta se ne ozira. Kot je pojasnila, Wurstova ne bo dobila honorarja, stroške - okoli 18.000 evrov, pa bo pokrila sama in stranka zelenih.

Conchita se morda čez 20 let vrne kot poslanka Da bi se kdaj v Evropski parlament vrnila kot političarka, se Conchiti ne zdi verjetno, možnosti pa vseeno ne izključuje. "Tega si sicer ne znam predstavljati, a morda se čez 20 let v drugačnih okoliščinah ponovno srečamo tukaj," je dejala.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin