Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 11. 2014,
9.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petdeset odtenkov sive Jamie Dornan

Sreda, 5. 11. 2014, 9.27

8 let

Razočaranje za oboževalke trilogije Petdeset odtenkov sive

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Glavni igralec filma Petdeset odtenkov sive Jamie Dornan je razkril, da v filmu ne bo toliko golote in kočljiv prizorov, kot bi bralci knjižne uspešnice pričakovali.

Težko pričakovana filmska upodobitev knjižne erotične uspešnice Petdeset odtenkov sive prihaja na filmska platna in vzporedno z napetostjo prihajajo tudi novice o filmu.

Erotična uspešnica ameriške pisateljica E. L. James, ki so jo prodali že v več kot sto milijonov izvodih, je predvsem bralke navdušila s seksualnimi prizori med milijonarjem in študentko. Če je velik del občinstva komaj čakal na to, da vidi, kako se je režiser Sam Taylor-Johnson lotil kočljivih prizorov med Christianom Greyem in Anastasio Steel, bo malce razočaran.

"V pogodbi smo zapisali, da gledalci ne bodo videli mojega penisa," je Jamie Dornan, ki v filmu upodablja milijonarja Christiana Greya, povedal za časnik Observer. Nadaljeval je: "Želimo biti všečni čim večjemu številu gledalcev, a to nam ne bi uspelo, če bi bili gledalci zgroženi ob določenih prizorih."

Severnoirski igralec in nekdanji maneken za spodnje perilo je v pogovoru še dejal, da ga, čeprav je snemal seksi prizore, to ni nič kaj vzburilo.

"Pri snemanju so okoli številni moški, ki premikajo kable in skrbijo za osvetljavo. To ni nič seksi, razen če uživate v tem, da vas gledajo, v čemer sam ne."

Dornan je izrazil zaskrbljenost nad tem, da nekatere skupine v ZDA pozivajo k bojkotu filma, saj naj bi ta promoviral nasilje nad ženskami. "Težko je reči, da je to nasilje, saj vse temelji na dogovoru. Polovica knjige govori samo o tem, da se sklene dogovor med glavnima likoma in ni prisile k seksu."

Za valentinovo si vsi oboževalci knjige Petdeset odtenkov sive rezervirajte sedeže v dvoranah kinematografov.

Ne spreglejte