Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 11. 2011,
10.56

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 11. 2011, 10.56

8 let, 3 mesece

Poklon skupini Nirvana in Jimiju Hendrixu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V novembru bosta v Cvetličarni nastopili dve od uspešnejših "tribute to" skupin, ameriška skupina Nervana in britanska zasedba Are You Experienced?.

Ameriška skupina Nervana bo ob letošnji 20. obletnici izida albuma "Nevermind" to soboto preigravala skladbe kultnih seattelskih grungerjev Nirvana, 12. novembra pa bo britanska zasedba Are You Experienced? oživela duha rock kitarista in pevca Jimija Hendrixa. Skupino Nervana opisujejo kot doslej najbolj avtentično "reprodukcijo" originalnega tria Nirvana. Kritiki in oboževalci zasedbe Nirvana, ki je grunge iz seattelskih klubov popeljala v svet, se strinjajo, da so Nervana znova osvojil svet z grunge mrzlico. Nervana so se na evropsko turnejo podali ravno v letu, ko mineva 20. let od izida plošče "Nevermind" in tako bo mogoče v Cvetličarni prisluhniti vsem skladbam z omenjenega albuma, kot obljubljajo organizatorji, "v najboljši možni izvedbi". "Ne samo, da zvenijo kot Nirvana, ampak se enako tudi obnašajo," je pisalo v kritiki Manchester Rockss Enzina.

Britanska zasedba Are You Experienced? pa je svoje glasbeno delovanje poklonila vrhunskemu rock kitaristu in pevcu Jimiju Hendrixu. Organizatorji koncerta napovedujejo eksplozivno in razburljivo predstavo. Skupina bo preigravala uspešnice, kot so Hey Joe, Voodoo Child, All Along The Watchtower, Foxy Lady in Little Wing in poskrbela tudi za "kitaro-zažigajoči" vrhunec s skladbo Wild Thing.

Kitarist zasedbe Are You Experienced? John Campbell je Hendrixov slog izpilil do konca. "Ko igra svoj lementster za glavo in z zobmi, privabi nasmeh na ustnice tudi najbolj zahtevnim fanom Hendrixa," piše v sporočilu za javnost. Campbell uživa, ko med nastopom opazuje občinstvo. "Rad si predstavljam, da prispevam svoj del k predstavitvi Jimijeve glasbe novemu, zagretemu občinstvu. Jimi je bil res edinstven," je dejal.

Ne spreglejte