Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 1. 2014,
14.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NBC

Ponedeljek, 20. 1. 2014, 14.28

8 let

Naslednji muzikal v živo TV-hiše NBC bo Peter Pan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po izjemnem uspehu muzikala v živo Moje pesmi, moje sanje (The Sound of Music Live!) lani decembra se je TV-hiša NBC odločila, da za svoj naslednji praznični muzikal v živo uprizori Petra Pana.

Nova televizijska produkcija klasičnega muzikala Peter Pan bo na sporedu 4. decembra letos.

Večkrat nagrajena producenta Craig Zadan in Neil Meron, ki stojita za decembrsko uprizoritvijo muzikala Moje pesmi, moje sanje, bosta producirala tudi Petra Pana. V začetku marca ju čaka še produkcija podelitve oskarjev. Izbor nastopajočih za pevsko in plesno adaptacijo zgodbe o dečku, ki ni želel odrasti, je že v polnem teku.

The Sound of Music Live! je po premieri 5. decembra 2013 v roku enega tedna nabral dobrih 22 milijonov ogledov ter si zaslužil visoko oceno gledalcev v starosti od 18 do 49 let.

Originalni broadwayski muzikal o Petru Panu iz leta 1954 je režiral in koreografiral priznani Jerome Robbins. Občinstvo so takrat navduševale danes že kultne skladbe I'm Flying, I've Gotta Crow, I Won't Grow Up in Never Never Land. V naslovni vlogi večno mladega dečka je nastopila Mary Martin, v zloglasnega kapitana Kljuko pa se je prelevil Cyril Richard. Oba sta za svoji vlogi prejela nagrado tony. Glasbeno podlago sta spisala Mark Charlap - Moose in Carolyn Lee, skladbe pa so prispevali Jule Styne, Betty Comden in Adolph Green.

Čeprav je bil muzikal takrat zelo uspešen, so ga prav zaradi TV-premiere na NBC-ju z broadwayskega programa črtali že leta 1955. TV-program si je sicer ogledalo rekordnih 65 milijonov gledalcev. NBC je šov ponovno predvajal leta 1956 in 1960. Prav tako je bil to prvi TV-muzikal v barvah.

Peter Pan je zgodba o večni mladosti, prijateljstvu in zvestobi. Nagajivi deček, ki lahko leti in se ne stara, svoje večno otroštvo kot vodja Izgubljenih dečkov preživlja brez staršev na začaranem otoku Nije (Never Land). S pomočjo vile Zvončice na otok pripelje deklico Wendy Darling in njuna brata Johna in Michaela. Na največji pustolovščini njihovega življenja se srečajo z morskimi deklicami, Indijanci, vilami, pirati in glavnim zlikovcem, kapitanom Kljuko.

Ne spreglejte