Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Petek,
24. 4. 2015,
11.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 24. 4. 2015, 11.19

8 let

"Michaelu Mooru nisem grozil s smrtjo. Ni pa slaba ideja."

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Clint Eastwood je po desetih letih pojasnil okoliščine govoric, da je nekoč režiserju Michaelu Mooru grozil, da ga bo ubil.

Režiser Michael Moore, ki je prejšnji teden svoj novi dokumentarni film snemal tudi v Ljubljani, si je z oskarjem nagrajenim filmom Bowling za Columbine iz leta 2002 pridobil kar nekaj sovražnikov. Še posebej mu je zameril Clint Eastwood, zagrizen republikanec, ki ga je v filmu zmotilo predvsem to, kako je Moore v njem obravnaval Charltona Hestona, igralca in pozneje aktivista za svobodo uporabe orožja.

Clint Eastwood je zato na slavnostni večerji organizacije The National Board of Review of Motion Pictures leta 2005 dejal, da če se Moore prikaže na njegovem posestvu in začne nemudoma snemati, kot je to naredil Hestonu, ga bo ubil. Svojo izjavo je na večerji ponovil in s tem požel tako iskren kot nekoliko prisiljen smeh iz občinstva, ki ni vedelo, ali Eastwood misli resno, o tem pa so pozneje poročali tudi nekateri mediji.

Michael Moore je januarja letos na svojem Facebooku 10 let po Eastwoodovi izjavi zapisal, da je takrat skušal ohraniti lažen nasmešek in se delati, kot da ga grožnja ni prizadela, čeprav ga je, saj je bil po snemanju filma Fahrenheit 9/11 deležen številnih groženj in celo poskusa napada na njegovo hišo.

Eastwood je v torek na dogodku CinemaCon v Las Vegasu izjavo sicer omilil, poroča Guardian. "Vsi so ves čas govorili, da bom ubil Michaela Moora, a to ni res. Ni pa slaba ideja," je ob smehu iz občinstva dejal Eastwood.

V primeru, da bi se Michael Moore s snemalno ekipo znašel na njegovem posestvu in bi ga nemudoma začel snemati, kot je to naredil Hestonu, ki je bil takrat že resno bolan, pa bi ga lahko ustrelil, je pojasnil Eastwood. "Če je nekdo na tvoji posesti, ga lahko ustreliš."

Ne spreglejte