Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 8. 2012,
12.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 9. 8. 2012, 12.16

8 let

Bret Easton Ellis ne bo pisal scenarija za film Fifty Shades of Grey

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Universal, studio, ki bo snemal filmsko različico knjižne uspešnice Fifty Shades of Grey avtorice E. L. James, je s seznama možnih scenaristov črtal avtorja Ameriškega psiha.

Po poročanju Hollywood Reporterja naj bi imel Universal v ožjem izboru štiri scenariste, preizkušenega scenarista Disneyja Dana Fogelmana, ki je napisal scenarij za Avtomobile 2, Veeno Sud, ki je sodelovala pri seriji The Killing, Kelly Marcel, ki je pisala scenarij za Terra Novo, ter Karen Croner, ki je napisala scenarij za film Prava stvar. Med njimi ni Breta Eastona Ellisa, čigar ime se je zadnje čase pogosto pojavljalo v povezavi s filmom, saj se je avtor kultnega Ameriškega psiha za delo prek Twitterja ponujal kar sam. Sam namreč meni, da je glavni junak Christian Grey izjemno podoben Patricku Batemanu iz omenjene knjižne in filmske uspešnice.

Producenta filma bosta Michael De Luca in Dana Brunetti, znana po filmu Socialno omrežje, Universal pa je za pravice za filmsko priredbo odštel pet milijonov ameriških dolarjev. Ko je Easton Ellis ugotovil, da ni v ožjem izboru, je na Twitterju zapisal, da je izjemno razočaran, hkrati pa se je zahvalil oboževalcem za večmesečno podporo. Avtorici je napisal, da upa, da bo našla nekoga, ki bo enako navdušen nad njenim delom, kot je bil on sam.

Pisatelj pa je že tedne na Twitterju debatiral o možnih igralcih v filmu, med njimi je omenjal Channinga Tatuma, Toma Hardyja, Aarona Johnsona, Alexa Pettyferja, Josepha Gordona Levitta, Christiana Balea in ameriškega plavalca Ryana Lochteja. A medtem ko je bilo že znano, da ne bo dobil službe scenarista, se je zapletel v prepir, zaradi katerega so ga obtožili homofobije.

Easton Ellis je namreč zapisal, da Matt Bomer ne bi mogel igrati Christiana Greya, ker je gej, ter da bi za vlogo potreboval nekoga, ki ima rad ženske. "Mislim, da je Matt Bomer izjemno čeden in dober igralec, vendar pa je v seriji White Collar očitno gej in zato ne bi mogel igrati vloge Greya."

Tovrstni komentarji so razburili številne uporabnike Twitterja, zato je Easton Ellis, ki je imel v preteklosti razmerja tako z ženskami kot z moškimi, dejal, da je Hollywood najbolj homofoben kraj na svetu, svojo homofobijo pa je zanikal.

Ne spreglejte