Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 1. 2014,
20.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 30. 1. 2014, 20.07

8 let

Bi v kinu prepevali z junaki Ledenega kraljestva?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ledeno kraljestvo (Frozen) je ena od največjih uspešnic v zgodovini studiev Walta Disneyja.

Od premiere na zahvalni dan leta 2013 pa vse do danes prihodki te animirane mojstrovine po vsem svetu znašajo več kot 810 milijonov dolarjev (več kot 589 milijonov evrov). S tem je muzikal o dveh sestrah, princesah kraljestva, ki ga moč ene pahne v večno zimo, po prihodkih prehitel Levjega kralja (The Lion King) iz leta 1994 (neupoštevajoč naknadna prikazovanja filma v kinematografih v 3D-različici) in zdaj zaostaja le za Pixarjevo mojstrovino Reševanje malega Nema (Finding Nemo) iz leta 2003, katere prihodki znašajo zavidljivih 934 milijonov dolarjev (679 milijonov evrov).

Ker je studio prepričan, da je film lahko še boljša molzna krava (beri, da lahko zasluži še več šelestečih zelencev), se je odločil, da od jutri, 31. januarja, v izbranih ameriških kinodvoranah (in od 7. februarja v izbranih dvoranah na Britanskem otočju) omogoči ogled različice filma "sing-a-long". Torej različice, pri kateri bodo podnaslovljene skladbe v filmu (in ni jih malo) gledalce vabile, da pogumno zapojejo skupaj z animiranimi junaki. Na pomoč bo tu priskočila prikupna poskakujoča snežinka.

Stvar je seveda zelo dobro zasnovana, še posebej z vidika trženja. Album z glasbo in skladbami iz risanega filma namreč od drugega januarskega tedna zaseda prvo mesto na vrhu lestvice Billboard 200, prodaja albuma pa le še narašča. "Ljubitelji filma so glasbeni album dobesedno posvojili. Ni dneva, ko se na spletni strani YouTube ne bi pojavil kak posnetek, na katerem posameznik ali druščina prepevajo katero izmed skladb iz filma. Prav zato smo se odločili, da navdušenje vseh teh ljubiteljev (in drugih) nagradimo z različico filma 'sing-a-long'," so povedali odgovorni pri studiu Walta Disneyja.

Film je prav tako nominiran za dva oskarja, za najboljši animirani celovečerni film in najboljšo skladbo v filmu (Let It Go). Ali bo slavil v obeh kategorijah (ali v nobeni), bomo izvedeli v nedeljo, 2. marca, ko bo slavnostna podelitev letošnjih oskarjev.

Za pokušino je studio objavil posnetek podnaslovljene skladbe Let It Go v izvedbi Idine Manzel, ki je v filmu posodila glas Elzi, mladenki z nenavadno močjo ustvarjati led in sneg.

Ne spreglejte