Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2019,
8.11

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

nagrade SAG

Ponedeljek, 28. 1. 2019, 8.11

5 let, 2 meseca

"Vemo, kako je, ko si mlad, nadarjen in temnopolt, pa ni nobene vloge zate" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
nagrade SAG, Črni panter | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Stopnjevanje do oskarjev se nadaljuje. V nedeljo so v Hollywoodu podelili nagrade igralskega ceha, na katerih so nagrado za najboljšo zasedbo odnesli igralci v filmu Črni panter.

Nagrade Screen Actors Guild (SAG) oziroma nagrade igralskega ceha se namesto na filmske in TV-izdelke osredotočajo na igralce in njihovo izvedbo vlog. Letos je podelitev obeležila 25. obletnico, najpomembnejšo nagrado - tisto za najboljšo filmsko zasedbo - pa so odnesli igralci iz filma Črni panter. Prejeli so tudi nagrado za najboljšo kaskadersko zasedbo.

"Vsak od nas ve, kako je, ko si mlad, nadarjen in temnopolt, pa ti govorijo, da zate ni nobene vloge," je ob prejemu nagrade v imenu celotne zasedbe dejal Chadwick Boseman, ki je v Črnem panterju nastopil v naslovni vlogi.

"Vsak dan smo delali z mislijo na to. Nismo razmišljali o tem, da bomo dobivali nagrade ali da bo film zaslužil milijardo dolarjev," je še dejal, "vedeli pa smo, da smo del nečesa posebnega."

Med posamičnimi filmskimi nagrajenci je nagrado za najboljšo moško vlogo dobil Rami Malek za film Bohemian Rhapsody, za najboljšo žensko vlogo Glenn Close za film Žena, za najboljšo stransko moško vlogo Mahershala Ali za film Zelena knjiga, za najboljšo stransko žensko vlogo pa Emily Blunt za film Tiho mesto.

Nagrado za najboljšo glavno moško vlogo v filmu je dobil Rami Malek. | Foto: Getty Images Nagrado za najboljšo glavno moško vlogo v filmu je dobil Rami Malek. Foto: Getty Images

Nagrade za najboljše predstave na televiziji so medtem odnesli Darren Criss (Umor Giannija Versaceja: Ameriška zločinska zgodba), Patricia Arquette (Pobeg pri Dannemori), Jason Bateman (Ozark), Sandra Oh (Ubij Eve), Tony Shalhoub in Rachel Broshanan (The Marvelous Mrs. Maisel) ter zasedbe serij To smo mi, The Marvelous Mrs. Maisel in GLOW.

Nagrado za življenjske dosežke je prejel igralec Alan Alda. Triinosemdesetletnika, ki je lani poleti razkril, da se že več kot tri leta bori s parkinsonovo boleznijo, je občinstvo pozdravilo s stoječimi ovacijami, nagrado pa mu je izročil Tom Hanks.

Preberite še:

oskarji
Trendi To so filmi, ki se bodo letos borili za oskarje #video
Ne spreglejte