SiolNET. Trendi Film in TV
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Umetnik vodi tudi pri nominacijah za bafte

1

termometer

Francoski nemi film Umetnik, veliki zmagovalec zlatih globusov, vodi tudi pri nominacijah za britanske filmske nagrade bafte. Zbral jih je kar dvanajst.

Poleg Umetnika je na vrhu po številu nominacij britanski film Tinker Tailor Soldier Spy, ki jih ima enajst. Sledita Hugo z devetimi in Moj teden z Marilyn s šestimi. Grivasti vojak in Služkinje sta vsak dobila po pet nominacij, Drive, Železna lady in Harry Potter in Svetinje smrti – 2. del pa vsak po štiri. Tri so dobili filmi The Descendants, Zmagovalec, Senna in Pogovoriti se moramo o Kevinu. Z dvema nominacijama pa se morajo zadovoljiti Sram, Marčne ide, Dekle z zmajskim tatujem, Dekliščina in Tintinove dogodivščine.

Med nominiranci za najboljši film so Umetnik, The Descendants, Drive, Služkinje in Tinker Tailor Soldier Spy, ki so s filmi Moj teden z Marilyn, Senna, Sram in Pogovoriti se moramo o Kevinu nominirani tudi v kategoriji izjemnih britanskih filmov.

Za najboljšega režiserja se potegujejo Tomas Alfredson (Tinker Tailor Soldier Spy), Michel Hazanavicius (Umetnik), Nicolas Winding Refn (Drive), Martin Scorsese (Hugo) in Lynne Ramsay (Pogovoriti se moramo o Kevinu).

Prvič letos so pri baftah uvedli tudi kategorijo za dokumentarne filme. Nominirani so George Harrison: Living In The Material World, Project Nim in Senna.

Med izjemnimi britanskimi prvenci se potegujejo režiser Joe Cornish za Attack the Block, scenarist in režiser Will Sharpe, režiser Tom Kingsley in producentka Sarah Brocklehurst za Black Pond, režiser Ralph Fiennes za Coriolanus, pisec in režiser Richard Ayoade za Submarine in režiser Paddy Considine ter producent Diarmid Scrimshaw za Tyrannosaur.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin