Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2013,
12.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2013, 12.18

8 let

Prenova hiše, ki vas bo ganila do solz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ne boste edini, ki boste potočili solzo, ko bo voditelj družini razkril novo podobo hiše. Spremembe so osupljive, sreča neopisljiva.

Popolna preobrazba doma (Extreme Makeover: Home Edition) je resničnostni šov in tekma s časom v prenovi hiš. Ekipa oblikovalcev, na stotine delavcev, prostovoljcev in sosedov, ki priskočijo na pomoč, družini, ki so jo predlagali prijatelji ali so se družinski člani tako odločili sami, v sedmih dneh prenovi hišo in njeno okolico.

Tudi v osmi sezoni, ki bo na Planet TV vsako soboto in nedeljo ob 13.40, bo ekipa izurjenih arhitektov pomagala posebnim družinam. V prvem delu se bodo lotili prenove doma socialno ogroženih otrok Boys hope girls hope. V nadaljevanju sledita družina s člani z downovim sindromom, ki jim ekipa s prilagoditvijo doma omogoči enostavnejše bivanje, in družina s petimi hčerami – čustvenih presenečenj in solza ob razkritju prenovljene hiše ne bo manjkalo.

Oddaja si je od svojega začetka pred desetimi leti prislužila kar sedem nagrad, od tega dva prestižna kipca emmy, in 20 nominacij.

"Avtobusar, umakni avtobus"

Voditelj resničnostnega šova je Tygert Pennington - Ty, ki vsaki hiši doda svoj pečat, saj se loti edinstvenega projekta, da pričara posebno arhitekturno mojstrovino. Poleg njega imajo pomembno vlogo še arhitekti Paul DiMeo, Michael Moloney, Tracy Hutson in Paige Hemmis, ki poskrbijo za odločilen del prenove.

"Avtobusar, umakni avtobus," je slaven citat, ki ga Ty izgovori v vsaki oddaji, ko je družina postavljena pred enim največjih presenečenj svojega življenja. Njegovo veselje do gradnje se je pokazalo že v otroštvu, ko so s prijatelji na drevesu zgradili kar trinadstropno drevesno hišo, ki jo je zrisal prav 12-letni Ty. Voditelj je svojo vlogo mnogokrat razglasil za najboljšo službo na svetu, ki ji je posvetil 240 dni na leto in v tem času preživel tudi zastrupitev s hrano in vročinski udar. Ty je s svojim megafonom, preprosto opravo in pogovornim jezikom postal prava ikona televizijskih ekranov.

Ne spreglejte