SiolNET. Trendi Film in TV
9,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po intervjuju pri Miši Molk zaokrožil star posnetek pogovora z Mio Skrbinac #video

9,50

termometer

Mia Skrbinac
Foto: Planet TV

Potem ko je voditeljica Miša Molk javnost razburila s svojimi neposrednimi vprašanji glede spolne usmerjenosti igralke Mie Skrbinac in se nato zagovarjala, da je bil njun pogovor vnaprej dogovorjen, je zgodba doživela še en preobrat. Po družabnih omrežjih je namreč zaokrožil videoposnetek iz leta 2019, na katerem je povezovalka dogodka že takrat javno razkrila, da je Mia istospolno usmerjena. 

Kakšno je vaše mnenje o poteku intervjuja voditeljice Miše Molk z igralko Mio Skrbinac?

  • Miša Molk je z vprašanji presenetila igralko. 2281 glasov
    13,30%
  • Vprašanja v intervjuju so bila vnaprej dogovorjena. 14871 glasov
    86,70%
Oddanih 17152 glasov

13. maja 2019 je Mia Skrbinac nastopila kot gostja okrogle mize. Glavna tema: Lezbijke v uprizoritvenih umetnostih. Po govorih sogovornic je moderatorka besedo predala Mii. Nagovorila jo je z naslednjimi besedami: "Mio smo povabili predvsem zaradi tega, ker je ena od redkih deklariranih lezbijk na gledališki sceni ... " 

Mia izrečenemu ni oporekala, ampak je podala svoje mnenje glede pereče tematike: "Ženska je v teatru še vedno seksualni objekt in mora ustrezati tem stereotipom, krhkosti in temu, da si brez lastnega mnenja, bog ne daj, da si močna ženska, kaj šele, da si lezbijka! Ker lezbijka pač ni ženska ... "

Nadaljevala je, da pozna kar nekaj žensk, ki so lezbijke in se ne deklarirajo kot lezbična pisateljica, pesnica, režiserka ali igralka. "Še vedno je prisoten ta strah, da če se izpostaviš kot lezbijka, se te bo takoj etiketiralo kot 'Aha, to je pa tista lezbična igralka, lezbična umetnica in je predvsem lezbijka'. In to je ta težava."

Celoten pogovor si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku (Mia govori od 23. minute naprej):

Preberite še:

d Trendi Miša Molk se je odzvala na ostre kritike glede spornega intervjuja Miša Molk Mia Skrbinac Novice Kako je Miša Molk s trditvijo presenetila igralko Mio Skrbinac #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin