Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 4. 2023,
13.10

Osveženo pred

11 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Piran film Vinci Vogue Anžlovar

Sreda, 26. 4. 2023, 13.10

11 mesecev, 4 tedne

Piran bo prizorišče snemanja mladinskega celovečernega filma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Piran | Film je prirejen po istoimenskem romanu Romana Kukoviča, v katerem trojica mladih odkriva skrite in nepoznane kotičke Pirana. | Foto Pexels

Film je prirejen po istoimenskem romanu Romana Kukoviča, v katerem trojica mladih odkriva skrite in nepoznane kotičke Pirana.

Foto: Pexels

V Piranu bo od 6. maja do 18. junija potekalo snemanje slovenskega mladinskega celovečernega filma Tartinijev ključ režiserja Vincija Vogua Anžlovarja. Občina Piran je snemanje mladinskega filma podprla z namenom širše promocije kraja in Giuseppeja Tartinija kot najbolj prepoznavnega Pirančana.

Predvidenih je petnajst snemalnih dni, ki bodo potekali na javnih površinah po piranskih ulicah in trgih. Med drugimi na Prvomajskem in Tartinijevem trgu, na Punti in v piranskem pristanišču. Dva dni bodo snemali tudi v Portorožu, in sicer v središču mesta in na cesti Obala.

Film je prirejen po istoimenskem romanu Romana Kukoviča, v katerem trojica mladih odkriva skrite in nepoznane kotičke Pirana. Skozi prizmo ugank, rebusov, anagramov in drugih miselnih nalog se poslavljajo od poletja in prebijajo do končne rešitve.

Super Mario Bros Film
Trendi Bratoma Super Mario kopni prednost pred zasledovalci

Film bo režiral režiser filma Babica gre na jug

Roman je mozaik lepot starega mesta, radoživih dogodkov ter zapletov, razpletov in preobratov, v katerih se na izvirne načine srečujejo tako dobro in zlo kot tudi danes vse bolj prezrta socialna neenakost, ki jo zaznamo že med glavnimi junaki, so o romanu zapisali pri Mladinski knjigi.

Režiser in scenarist Vinci Vogue Anžlovar je najbolj znan po prvem slovenskem celovečernem filmu v samostojni Sloveniji Babica gre na jug. Po nekajletnem premoru se je na filmska platna vrnil z režijo filma Dedek gre na jug, ki je imel slavnostno premiero ob koncu lanskega leta. Podpisuje se pod številne dokumentarne filme, sodeloval pa je tudi pri ustvarjanju kultne humoristične serije Naša mala klinika.

Aleksi
Planet TV V tem hrvaškem filmu blesti tudi Sebastian Cavazza
Superman
Trendi Vse najboljše, Superman! Najboljši filmi o superjunakih v pretočnih videotekah.
Ne spreglejte