Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 3. 2014,
14.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

papež Frančišek Vatikan film Russell Crowe Darren Aronofsky

Sreda, 19. 3. 2014, 14.32

7 let, 12 mesecev

Papež sprejel ustvarjalce filma Noe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Papež Frančišek je v Vatikanu sprejel ustvarjalce za mnoge kontroverznega biblijskega spektakla Noe: igralca Russlla Crowa, režiserja Darrena Aronofskyja in predstavnika Paramounta Roba Moorea.

Že dolgo se je govorilo, da si je režiser po koncu snemanja filma želel spoznati papeža, in sicer med promocijo filma v Rimu. Vendar ni želel, da bi srečanje s papežem izpadlo kot najboljša mogoča promocija filma o Noetu in njegovi barki ter vesoljnem potopu. Želel si je spoznati papeža in se z njim pogovoriti o trenutnem stanju v svetu. Aronofskyja je namreč ganilo papeževo sporočilo o toleranci, revščini in ohranjanju Zemlje.

Vatikan je sam izdal povabilo trojici na zasebno avdienco pri papežu. Režiser je izkušnjo opisal kot nekaj zelo posebnega: "Njegovo (papeževo) razmišljanje o slavi in posledično naši lastni odgovornosti za dobrobit naravnega sveta je bilo inspirativno in zame zelo pomembno. Ko se je ponudila priložnost, da bi tega velikega moža spoznal v živo in v njegovi pisarni prisluhnil mislim ob prvi obletnici vladavine na čelu kristjanov, je preprosto nisem mogel izpustiti."

Aronofskyja je zgodba o Noetu očarala že pri 13 letih. Takrat je o njem napisal pesem za šolo. Toda šele ko je zaplul v filmske vode, si je upal začeti sanjati, da bo nekega dne svojo skromno pesmico razširil na mogočen filmski projekt. Vedel je, da bo to nedvomno največji izziv v njegovi karieri, hkrati pa si je že začel zamišljati, kako bi zgodbo utemeljil, da bi jo približal sodobnemu gledalcu. V središče je postavil Noetovo družino, njene strahove in upe, spore in iskanje smisla.

Poleg Russlla Crowa v filmu nastopajo še Emma Watson, Jennifer Connelly in Logan Lerman.

Biblijski spektakel bo svetovno premiero doživel 28. marca, v slovenskih kinematografih pa bo na ogled od 3. aprila dalje.

Ne spreglejte