SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Konec avgusta se v Maribor vrača letni kino

2

termometer

Mariborski zavod Udarnik bo ob koncu letošnjega poletja v mestno jedro po dolgih letih vrnil letni kino. Med 22. in 31. avgustom ga bo gostil Naskov dvorec, dvorana Udarnik in Grajski trg.

Na sporedu bo najnovejša in odmevna evropska in deloma svetovna filmska produkcija.

Že od leta 2005, ko je bila na dvorišču mariborskega gradu zadnja projekcija, mesto ne premore več letnega kina v mestnem jedru, ki bi postregel s kakovostno filmsko izkušnjo. To se zdaj spreminja z desetdnevno selitvijo Udarnikovega filmskega programa na dvorišče prenovljenega Naskovega dvorca.

Spored Udarnika na prostem se bo začel s komedijo turškega Nemca Fatiha Akina Kuhinja z dušo, sledil bo program, ki je osredotočen predvsem na aktualno skandinavsko produkcijo. Obeta se Antikrist danskega režiserja Larsa von Trierja, Ti, ki živiš Šveda Roya Anderssona, Sever Norvežana Runeja Denstada Langla, norveške barve pa bo zastopala še Vampirska ljubezen Tomasa Alfredsona.

Zadnja avgustovska sobota bo minila v morsko-poletnih barvah in zvokih, saj bo Maribor obiskal potujoči nemški surfer in filmar Alex Recht. Na Grajskem trgu bo poskrbel za filmski večer Korenine asfaltnih valov s filmoma na 16 milimetrskem traku. Zavrteli bodo surferska dokumentarca "The Endless Summer" in "Crystal Voyager", ki se ponašata z glasbo zasedbe The Sandals in Pink Floydov, so sporočili iz zavoda Udarnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin