Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 12. 2011,
9.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 15. 12. 2011, 9.24

8 let

Forbesova lestvica najboljših božičnih filmov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Revija Forbes je objavila lestvico desetih najboljših božičnih filmov. Med njimi so filmi vseh časov, skupno jim je le dogajanje okrog čarobnega praznika.

Na lestvici desetih najboljših božičnih filmov vseh časov so med drugim tudi akcijski filmi, komedije in družinske pustolovščine.

10. Božična pesem (1951)

Na desetem mestu je klasika iz leta 1951, priredba zgodbe Charlesa Dickensa Božična pesem (Christmas Carol). Poleg tega filma revija Forbes priporoča tudi priredbo filma iz leta 1970 – muzikal Scrooge.

9. Čudež na 34. ulici (1947)

Na devetem mestu je še ena klasika iz leta 1947 – Čudež na 34. ulici (Miracle On 34th Street). Predelave, tudi v barvah, so bile muhe enodnevnice, izvirni črno-beli film je še vedno najboljši, uživala bo vsa družina.

8. Gremlins (1984)

Številka osem – Gremlini je film o družinskih praznikih, začinjen s prvinami pristne grozljivke, vendar na način, ki ga otroci obožujejo.

7. Elf (2003)

Čas je za komedijo in Elf je ponuja v izobilju. Vse, kar morate vedeti, je, da nastopa odrasli moški, preoblečen v škrata, ki jezno šepeta čemernemu Božičku iz nakupovalnega središča: "Sediš na kupu laži!" Če ga še niste videli, je zdaj pravi čas!

6. The Bishop's Wife (1947)

Spet vrnitev k pravi klasiki - The Bishop's Wife s Caryjem Grantom v glavni vlogi. Ta večkrat pozabljeni film je med najlepšimi tradicionalnimi božičnimi filmi, ime vse, kar potrebuje pravi praznični film. Prizor božičnega okraševanja je eden najlepših trenutkov božičnih filmov nasploh.

5. Božična zgodba (1983)

Najboljših pet je treba začeti s še eno priljubljeno komedijo, ki je v trenutku postala klasika - Božična zgodba (A Christmas Story).

4. 1941 (1979)

Spet smo pri komediji – 1941 ni le odličen božični film, ampak tudi ena najboljših komedij vseh časov. To je Spielbergova komedija za odrasle, ni tipičen družinski film.

3. Predbožična nočna mora (1993)

Če ste se spraševali, kdaj bo na vrsto prišel tudi kakšen animirani film, je čakanja konec. Na tretjem mestu je pristal ultimativen film, veličastno posnet, z dobro glasbo in zgodbo - Predbožična nočna mora (The Nightmare Before Christmas).

2. Brazil

Na drugem mestu je eden tistih filmov, ki se dogajajo okrog božiča in v številnih prizorih namigujejo na praznično ozadje, ki uravnoteži tematske poudarke filma. Brazil je genialno delo na vseh ravneh – čudovit je v svoji "nebožični božičnosti".

1. Umri pokončno (1988)

Končno predstavljamo prvo mesto med božičnimi uspešnicami. Forbes je na prvo mesto postavil Umri pokončno (Die Hard), mešanico Grincha, junaka iz Čudeža na 34. ulici in duhov iz Božične pesmi z dodatkom odrešilnega boja med dobrim in zlim, vse pa je zavito v bleščeč papir z veliko eksplozij in streljanja.

Ne spreglejte