SiolNET. Trendi EGOmisija
Vsebino omogoča Mazda Slovenija

Foto in video: Mazda

  • Messenger
  • Messenger
EGOmisija z Mazdo CX-5

FOTO in VIDEO: Trije predstavniki generacije CX-5 so se podali na pot v neznano

Vsebino omogoča Mazda Slovenija

Foto in video: Mazda

Mazda je ustvarila serijo treh misij, poti v neznano, ki na prvo mesto postavljajo voznika - zgolj in samo užitek voznika. Na prvovrstno doživetje v neznano so povabili voznike, predstavnike generacije CX-5.

Mazda je na EGOmisijo povabila generacijo in ljudi, ki cenijo družbo drugih, a si znajo vzeti čas tudi samo zase. Vse tiste, ki so se pripravljeni spopasti z vsem. Z vsem, kar jim prihaja nasproti. Na življenjski poti. Ali denimo tudi pri vožnji v neznano.

Oglejte si videoposnetek in spoznajte, kako je Mazda presenetila svoje nagrajence, predstavnike generacije CX-5, jim omogočila tri edinstvena doživetja in nešteto nepozabnih trenutkov. 

Trije izbranci so obenem dobili priložnost, da iz prve roke, spoznajo filozofijo Jinba Ittai. Edinstveno sinergijo, ki je del vsake Mazde in govori o popolni usklajenosti voznika in avtomobila.

Spontana pot z jasnim namenom

Izžrebanci so se z Mazdo CX-5 zapeljali na do potankosti dodelane dogodke, namenjene in pripravljene le zanje, a vse do zadnjega niso vedeli, kam jih bo peljala pot. 

Na cilju jih je pričakalo presenečenje, izziv, kot ga še niso doživeli. Svojevrsten dogodek, ki jih ponavadi doživljamo v družbi večjega števila ljudi. Doživetje pa je bilo tokrat pripravljeno le za eno osebo!

EGOmisija3

Kdo se je podal na EGOmisijo?

Med prijavljenimi so Mazdo najbolj prepričali Mateja Selič, Jaka Bizjak in Damir Kovačič, ki so se zapeljali na edinstveno glasbeno, športno in kulinarično pustolovščino.

1. Koncert presenečenja

Priložnost, da se prepusti šarmu, vokalu in energiji priznanega glasbenika, je dobila Mateja Selič. Mateja, ki prihaja iz Koroške, natančneje iz Vuzenice, je v Ljubljani prejela ključe Mazde CX-5 in se nato sama podala na slikovito vožnjo proti Rakitni.

Nekaj ur kasneje jo je navigacijska naprava popeljala nazaj v Ljubljano, na Gospodarsko razstavišče v koncertno dvorano, kjer so se pričakovanja postopoma stopnjevala. V skorajda popolni temi je nestrpno pričakovala, kaj se bo zgodilo. Nenadoma so se prižgale luči in na odru je zagledala Bajago, ki ga z užitkom posluša že od mladosti.

EGOmisija - BAJAGA

Ko je Bajaga Matejo toplo pozdravil in začel peti, so se ji orosile oči. Po rahli začetni zadržanosti se je sproščeno začela gibati ob pesmih, ki jih je Bajaga pred velikim koncertom, ki je za množico sledil zvečer, ekskluzivno odpel le zanjo. Ob koncu jo je povabil tudi na oder, kjer sta se spoznala, v spomin pa ji je podaril tudi kitaro s sporočilom, namenjenim samo njej.

"Presenečenje z Bajago je v meni prebudilo občutke iz mladosti, ko smo ga še v osnovni šoli s prijateljicami vseskozi poslušale. Presenečenje je res uspelo. Zahvaljujem se Mazdi za priložnost," je svoje prve vtise strnila Mateja.

2. Smučanje na sveže zasneženi Rogli

Jako Bizjaka je slikovita pot v neznano vodila proti Štajerski, na sveže zasneženo Roglo. Na cilju ga je čakalo nepozabno doživetje – smučišče, odprto le zanj.

Za velikega smučarskega navdušenca in nekdanjega smučarskega učitelja pa se je samostojno uživanje na belih strminah kmalu končalo. Jako je namreč čakalo še dodatno presenečenje – legendarni smučar Rene Mlekuž, s katerim sta vijugala v dvoje. Poleg prijetnega pogovora in anekdot iz časa tekmovanj mu je Rene razkril veliko uporabnih smučarskih trikov.

Mazda/EGOmisija smučanje

Jaka Bizjak je bil nad celotno, kot je dejal sam, neponovljivo izkušnjo navdušen: "Izvrstna ideja in še boljša zvedba! Dvomim, da bom še kdaj v življenju dobil takšno priložnost, a bi jo z največjo gotovostjo ponovil. Izkušnja se mi je zdela super, od jutranjega štarta iz Ljubljane, ovinkaste poti na Roglo, nato smučanje in presenečenje z Renejem. Pokazal mi je vrsto trikov, ki jih bom s pridom uporabljal pri svojem smučanju," je prve vtise nad presenečenjem povzel Jaka Bizjak.

3. Štajerski kuharski mojster kuhal le zanj

Posebno kulinarično izkušnjo je doživel Damir Kovačič, ki se je odpravil na ovinkasto pot med vinogradi, najbolj znano vinsko cesto v obliki srca, mimo avstrijske meje, v Zgornjo Kungoto.

Na cilju se je prepustil kulinaričnim užitkom priznanega slovenskega kuharskega mojstra Gregorja Vračka. Šef Hiše Denk je zanj pripravil večhodno kosilo z raznolikimi sestavinami in s pomočjo izvrstnih tehnik.

EGOmisija3

Damir je v kulinaričnih presežkih in simfoniji različnih okusov neizmerno užival. "Za kulinariko si je treba vzeti čas – in tega smo si danes vzeli. Uživati v hrani je nekaj posebnega, verjetno si premalokrat vzamemo čas za tovrstno uživanje. In danes sem to izkoristil stoodstotno. Ko počasi ješ, se razvajaš v okusih," je povedal Damir, ki je bil podobno kot Mateja in Jaka nad celotno izkušnjo, edinstveno pustolovščino navdušen.


Popolna usklajenost 

Posebej navdušeni pa so bili trije izbranci tudi nad razsežnostmi užitkov v vožnji z novo Mazdo CX-5, zasnovano in izdelano za navdIhujočo vožnjo.

Srednje veliki športni terenec jih je prevzel z udobjem povsem preoblikovane notranjosti in zunanjosti ter zaradi izjemnih občutkov povezanosti z vozilom po filozofiji Jinba Ittai. Prav omenjena sinergija, ki je del vsake Mazde, in sinergija, ki odraža popolno usklajenost avtomobila in voznika, sta bili hkrati vir navdiha in temelj uspešnega projekta EGOmisija.
1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Življenje je eno samo

Edinstveni dogodki so bili ustvarjeni in narejeni tudi ali predvsem zato, da v nas prebudijo vsaj malo potrebnega egoizma.

Egoizma? Saj veste, tistega zdravorazumskega, ki v vas in ljudeh, ki vas obkrožajo, ne bo vzbudil slabe vesti ali nejevoljnih pogledov. Je pač tako, da je treba od časa do časa pomisliti tudi nase in ne samo na druge.

Življenje je eno samo, vredno ga je zajeti s polno žlico. Ni jih malo, ki pravijo, da so najboljše ravno nenačrtovane, spontane izkušnje. Mateja, Jaka in Damir lahko to z gotovostjo potrdijo!

PREBERITE TUDI:

O filozofiji Jinba Itai

O generaciji CX-5

O času zase

O Mazdi CX-5


O prvi EGOmisiji

O drugi EGOmisiji

O tretji EGOmisiji

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin