SiolNET. Trendi EGOmisija
Vsebino omogoča Mazda Slovenija

Foto: Gašper Pirman

  • Messenger
  • Messenger

Tempelj dobrega počutja

Mazda CX-5
Foto: Gašper Pirman
Vsebino omogoča Mazda Slovenija

Foto: Gašper Pirman

Le še nekaj dni je na voljo, da se prijavite in s kančkom sreče podate na misijo v neznano. Mazda bo izbrala tri voznike, ki se bodo na pot zapeljali z Mazdo CX-5, na cilju pa jih bo pričakalo presenečenje, kot ga še niso doživeli! 

Presenečenje in svojevrsten dogodek, ki jih ponavadi doživljate v družbi večjega števila ljudi. Doživetje bo pripravljeno le za eno osebo.

                                                           OBETAJO SE VAM:

                                                     - ŠPORTNO DOŽIVETJE,

                                                     - GLASBENO DOŽIVETJE,

                                                     - KULINARIČNO DOŽIVETJE.

Prijavite se na pot in izkušnjo, polno čustev in užitka, na kateri boste s pomočjo subtilnih, a izredno pomembnih elementov ustvarili in spoznali toplo vez med voznikom ter hladno kovino. To je Mazda CX-5, sožitje človeka in avtomobila, ki še nikoli ni bilo tako harmonično.

A preden se bodo trije predstavniki generacije CX-5 podali na pot, pobližje spoznajte Mazdo CX-5 - tempelj dobrega počutja, ki bo s pomočjo filozofije Jinba Ittai dolgočasne dnevne relacije od točke A do B spremenil v edinstveno doživetje. Posebej za vas smo mazdo preizkusili z vožnjo čez Vršič. 

Mazda banner


Ne sledi trendom, hodi po svoji poti in postavlja merila drugim

Mazda se ni uklonila svetovnim trendom, temveč s svojo filozofijo po svetu hodi pokončno in po svoji vesti postavlja merila drugim. V ospredje potiska povezanost človeka in stroja, harmonično povezavo poudarja Jinba Ittai - povezanost med konjem in jezdecem je edinstvena sinergija, ki je del vsake mazde.

Od najmanjšega vijaka do najnovejših tehnologij, nič ni prepuščeno naključju, CX-5 pa ne ponuja le popolnega ravnovesja, ampak krepi voznikovo samozavest in ga navdihne s častjo, ki doleti le najbolj usklajene lokostrelce v japonski starodavni veščini yabusame.

CX-5 sledi filozofiji Jinba Ittai in izpolnjuje poslanstvo vozniških bogov, skupaj s štirikolesnim pogonom i-ACTIV AWD pa je pripravljena, da uresniči vse želje voznika. CX-5 sledi filozofiji Jinba Ittai in izpolnjuje poslanstvo vozniških bogov, skupaj s štirikolesnim pogonom i-ACTIV AWD pa je pripravljena, da uresniči vse želje voznika. Foto: Gašper Pirman

Duša gibanja

CX-5 je kot prvi Mazdin model ponosno nosil zunanjo preobleko Kodo in svetu predstavil dušo gibanja. Ker avtomobil ni le kos kovine, je Ikuo Maeda z oblikovalskim jezikom Kodo ponazoril čustveno vez, saj zaradi razgibanosti oblike ponazarja moč in eleganco divje živali ob napadu na svoj plen. Ultimativno obliko gibanja, ki si jo je zamislil Maeda-san, poganja močno srce divje živali, njeno gibanje pa natančno nadzoruje skupek povezanih elementov.

V svojem jedru Kodo predstavlja upodobitev potencialne energije v stacionarnih oblikah, navdih pa je novi vodja oblikovanja našel v starodavni borilni veščini kendo. Le popolna simfonija teh elementov prinaša uspeh v kruti divjini in CX-5 s skupkom tehnologij Skyactiv kot prežeči tiger premaguje kilometre.

Da ste eno z avtomobilom, je potrebno popolno ravnovesje. Umestitev upravljalnih elementov, obremenitev pri krmiljenju, uravnoteženost podvozja – nič ni prepuščeno naključju.

Sledenje filozofiji Jinba Ittai

Sledenje filozofiji Jinba Ittai se tako začne pri voznikovem položaju, kjer je vsak element vozila vgrajen tako, da voznik ostaja v središču. Vožnja je lahko povsem umirjena, spokojna, kot nekakšna predigra človeka in stroja. Uvertura, v kateri jezdec in konj spet postaneta eno. Govorita jezik, kjer besed ne gradijo črke, ampak občutki. Z vsakim prevoženim kilometrom si brez besed povesta več, na koncu pa ob klicu narave zaideta z utrjenih cestnih poti in se kot dva jezdeca odpravita po neraziskanih poteh.

Izredno pomemben je položaj voznika, zato inženirji ničesar ne prepuščajo naključju. Naj bo to volan ali prestavna ročica, vsak element ima skrbno izbran položaj, da čim bolj pripomore k povezavi voznika in avtomobila. Izredno pomemben je položaj voznika, zato inženirji ničesar ne prepuščajo naključju. Naj bo to volan ali prestavna ročica, vsak element ima skrbno izbran položaj, da čim bolj pripomore k povezavi voznika in avtomobila. Foto: Gašper Pirman

Vedno v varni družbi

CX-5 izpolni poslanstvo vozniških bogov. Naj bo na cesti ali na priljubljenem odseku bližnjega hriba, kjer se voznik vrne v svoje otroštvo in brezskrbno uživa v času, namenjenem samo njemu. Avantura je le streljaj stran, treba si je le vzeti čas in se podati v magični svet domišljije, s štirikolesnim pogonom i-ACTIV AWD pa CX-5 ta svet preslika v realnost.

S pomočjo 27 različnih tipal, povezanih z osrednjim krmilnikom, določa prenos navora in porazdelitev moči med paroma koles. Kot angel varuh nenehno skrbi za varnost v vseh razmerah, hkrati pa še poglobi zaupanje voznika in avtomobila.

Oblikovalski jezik Kodo ponazarja dušo gibanja in kot prežeči tiger, ki lovi plen, spreminja percepcijo avtomobilskega oblikovanja. Avtomobil ni le hladna kovina, ima svojo dušo, ki se mora zliti z okolico in s svojo dinamiko postavljati merila drugim. Oblikovalski jezik Kodo ponazarja dušo gibanja in kot prežeči tiger, ki lovi plen, spreminja percepcijo avtomobilskega oblikovanja. Avtomobil ni le hladna kovina, ima svojo dušo, ki se mora zliti z okolico in s svojo dinamiko postavljati merila drugim. Foto: Gašper Pirman

Sestavljanko dopolni sistem GVC (G-Vectoring Control), ki nagovarja še drugo plat vozniških hedonistov. S pomočjo naprednega in povsem inovativnega sistema CX-5 vozniku zagotavlja poživljajoč občutek popolnega nadzora. Brezhiben, natančen in odziven volan zagotavlja trden oprijem iz zavoja v zavoj, tudi pri vožnji na mokrem cestišču, gladki prehodi pri zaviranju in pospeševanju pa omogočajo najvišjo raven udobja pri vožnji.

Tradicija in bogata zgodovina sta pomembni

Skyactiv ni le marketinški trik z zanimivim imenom, temveč širok spekter tehnologij, ki se združujejo in med seboj povezujejo vse elemente avta v kar najbolj zabaven in zmogljiv ter obenem tudi varčen paket avta. Mazdini inženirji stavijo na tradicijo in znanje, ki so ga pri znamki pridobili v 90 letih obstoja.

Uprli so se brezglavemu zmanjševanju prostornin motorjev in stavili na znanje svojih inženirjev. Pogum se je obrestoval in Mazdini motorji predstavljajo sinonim za zmogljivost, varčnost in zanesljivost. Dizelski agregat se pohvali z nizko kompresijo 14,0:1, ki velja za najnižje kompresijsko razmerje pri dizelsko gnanih osebnih vozilih, bencinski agregati brez turbopuhal in z visoko kompresijo pa postavljajo visoko letvico vsem drugim proizvajalcem.

Inovativen pristop in spoštovanje tradicije prinašata unikatne inženirske rešitve Skyactiv. Inovativen pristop in spoštovanje tradicije prinašata unikatne inženirske rešitve Skyactiv. Foto: Gašper Pirman

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin