Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 1. 2018,
12.59

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Mazda Slovenija

Foto in video: Mazda

Natisni članek

advertorial Mazda EGOmisija avtomobil kulinarika

Torek, 30. 1. 2018, 12.59

2 meseca

Štajerski kuharski mojster kuhal samo zanj

Vsebino omogoča Mazda Slovenija

Foto in video: Mazda

Mazda je v nagradni igri EGOmisija iskala tri predstavnike generacije CX-5 – drzne posameznike, ki cenijo izkušnje, so radi v družbi drugih, a uživajo tudi, ko so sami, hkrati pa so dovolj pogumni, da se podajo na doživetje v neznano.

Med prijavljenimi sta jih že prepričala Mateja Selič in Jaka Bizjak, ki sta se kot prvi in drugi predstavnik generacije CX-5 z Mazdo CX-5 zapeljala na edinstveno glasbeno in športno pustolovščino.

Za tretjo EGOmisijo, posebno kulinarično izkušnjo, pa je žirija izbrala Damirja Kovačiča.

Damir Kovačič je ključe Mazde CX-5 prejel v Ljubljani in se podal na vožnjo.

EGOmisija3 | Foto:

Kot je povedal, je bila že pot v neznano, slikovita dogodivščina proti Štajerski, izjemno razburljiva. Predvsem zaradi vznemirljivosti, saj Damir vse do konca ni vedel, kam ga bo odpeljala pot. 

"Mazda CX-5 je res poseben avto. Tudi sam vozim Mazdo, ampak Mazda CX-5 je s takšno opremo prav posebno doživetje, predvsem zaradi udobja, ki ga ponuja. Materiali v njej te razvajajo, prav tako tudi tehnologija, ki spremlja vožnjo – od radarskega tempomata do vseh sistemov stabilizacije. Res se lahko osredotočiš le na prijetno vožnjo."

Pri Mariboru ga je navigacijska naprava popeljala po ovinkasti poti med vinogradi, najbolj znani vinski cesti v obliki srca, mimo avstrijske meje, v Zgornjo Kungoto, kjer ga je čakalo presenečenje, pripravljeno le zanj.

EGOmisija3 | Foto:

Kot ljubitelj kulinarike se je nadvse razveselil, da bo preživel čas v Hiši Denk, ki slovi po edinstveni, visoki kulinariki.

Pred vhodom ga je že čakal chef Gregor Vračko, ki ga je toplo sprejel in pospremil v notranjost.

EGOmisija3 | Foto:

Sledilo je večhodno kosilo, ki ga je Vračko pripravil z raznolikimi sestavinami in s pomočjo izvrstnih tehnik.

EGOmisija3 | Foto:

Damir je neizmerno užival kulinaričnih presežkih in simfoniji različnih okusov. "Za kulinariko si je treba vzeti čas – in tega smo si danes vzeli. Uživati v hrani je nekaj posebnega, verjetno si premalokrat vzamemo čas za tovrstno uživanje. In danes sem to izkoristil stoodstotno. Ko počasi ješ, se razvajaš v okusih. To je to, kar si lahko samo želimo," je še povedal Damir.

Kuharski mojster Gregor Vračko je nanj naredil velik vtis: "Šef Hiše Denk je tako preprost, da težko verjameš, da izpod njegovih rok prihajajo takšne dobrote, da ustvarja takšno kulinariko. Je zelo preprost človek, ki ima resničen talent."

EGOmisija3 | Foto:

Na koncu je priznani kuharski mojster Damirju razkril še nekaj trikov in nasvetov za kuhanje ter mu ob slovesu podaril še lično zapakirano darilo, kjer sta se skrivali domača salama in steklenica prvovrstnega domačega bezgovega sirupa.

Damir je bil na koncu dneva navdušen in poln pozitivnih vtisov.

"Izkušnja je bila resnično izjemna – že zaradi Mazde, prav tako pa zaradi celodnevnega doživetja, ki ste ga pripravili zame," je sklenil Damir ob koncu dneva, še vedno navdušen in poln pozitivnih vtisov.

Fotogalerija
1 / 10

PREBERITE TUDI:

O filozofiji Jinba Itai

O generaciji CX-5

O času zase

O Mazdi CX-5


O prvi EGOmisiji

O drugi EGOmisiji

Ne spreglejte