Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 1. 2018,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Mazda Slovenija

Foto: Mazda Motor Slovenija

Natisni članek

advertorial smučanje Mazda EGOmisija Rogla zimska rekreacija

Sreda, 17. 1. 2018, 7.00

2 meseca, 2 tedna

Slovensko smučišče odprlo proge le za eno osebo

Vsebino omogoča Mazda Slovenija

Foto: Mazda Motor Slovenija

Mazda je v nagradni igri EGOmisija iskala tri predstavnike generacije CX-5 – drzne posameznike, ki cenijo izkušnje, so radi v družbi drugih, a uživajo tudi, ko so sami, hkrati pa so dovolj pogumni, da se podajo na doživetje v neznano.

Med prijavljenimi jih je prepričal tudi Jaka Bizjak, ki se je kot drugi predstavnik generacije CX-5 z Mazdo CX-5 zapeljal na pustolovščino za eno osebo.

Na cilju ga je čakalo nepozabno doživetje – smučišče, odprto le zanj, in gost presenečenja!

Jaka Bizjak je v Ljubljani prejel ključe Mazde CX-5 in se podal na slikovito vožnjo proti Štajerski. Pri Celju ga je navigacijska naprava popeljala na sveže zasneženo Roglo, kjer ga je čakalo presenečenje, pripravljeno le zanj.

Mazda/EGOmisija smučanje | Foto:

Kot navdušenec smučanja in nekdaj smučarski učitelj se je nadvse razveselil novice, da je imel smučišče imel samo zase.
Fotogalerija
1 / 2
Samostojno uživanje na belih strminah pa se je kmalu končalo. Jako je čakalo še dodatno presenečenje – legendarni smučar Rene Mlekuž.

Mazda/EGOmisija smučanje | Foto:

Z občudovanjem in rahlo tremo Jake sta zavijugala v dvoje. Poleg prijetnega pogovora in anekdot iz časa tekmovanj mu je Rene razkril veliko uporabnih smučarskih trikov.

Rene Mlekuž je izpostavil, da je Jaka zelo dober smučar: "Tudi če bi bila ves dan skupaj na snegu, mu prav dosti ne bi mogel pokazati, saj večino smučarskih elementov pozna in kar dobro obvlada. Je pa tudi sam rekel, da bi mu kakšen kilometer več smučarije prav prišel. In tudi jaz bi še užival, če bi lahko skupaj naredila še kakšen kilometer več."

Mazda/EGOmisija smučanje | Foto:

Utrujena, a zadovoljna sta se po urah smuke poslovila. Jaka se je poln lepih vtisov ponovno usedel v Mazdo CX-5 in se z nasmehom odpeljal proti sončnemu zahodu.

Mazda/EGOmisija smučanje | Foto:

Jaka Bizjak je bil nad celotno izkušnjo navdušen: "Izkušnja se mi je zdela super, od jutranjega štarta iz Ljubljane, ovinkaste poti na Roglo, nato smučanje in presenečenje z Renejem. Pokazal mi je vrsto trikov, ki jih bom s pridom uporabljal pri svojem smučanju," je prve vtise nad presenečenjem povzel Jaka Bizjak.

Posebej navdušen pa je bil Jaka Bizjak tudi nad vozilom, s katerim se je pripeljal na Roglo: "Občutki vožnje z Mazdo so bili izjemni, prvič sem se peljal s CX-5. Na avtocesti je avto tih, s potovalno hitrostjo pa zelo udoben. Potem pa pokaže svojo dinamično plat na ovinkih iz Zreč proti Rogli, kjer se da uživati v dinamični vožnji."

"Jasno, to je bilo zame prvič, da sem imel smučišče le zase. Neponovljivo. Rene je mogoče imel večkrat to priložnost … Vendar jaz bi zagotovo še kdaj ponovil (smeh, op. p.)," se je Jaka Bizjak zazrl v prihodnost. | Foto: "Jasno, to je bilo zame prvič, da sem imel smučišče le zase. Neponovljivo. Rene je mogoče imel večkrat to priložnost … Vendar jaz bi zagotovo še kdaj ponovil (smeh, op. p.)," se je Jaka Bizjak zazrl v prihodnost.

In kaj mu je bilo na avtomobilu najbolj všeč? "Celoten 'feature' na avtocesti, radarski tempomat, ki omogoča sproščeno vožnjo, saj hitrost prilagodi avtom pred teboj, pospešuje in upočasnjuje, da lahko voznik dejansko bolj uživa v vožnji," še izpostavlja Jaka Bizjak.

Dodal je, da je avtomobil zagotovo dovolj velik za družino. "Če pa se voziš sam, je to resnično samosvoj užitek. Ni ti treba skrbeti za druge, ampak se samo posvetiš vožnji in sam sebi, cesti. Za svoj užitek," je sklenil drugi nagrajenec EGOmisije.

PREBERITE TUDI:

O filozofiji Jinba Itai

O generaciji CX-5

O času zase

O Mazdi CX-5


O prvi EGOmisiji

SLEDI:

EGOmisija 3

Ne spreglejte