Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 9. 2019,
10.54

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča gradimoskupaj.si

2

Natisni članek

Weber Schiedel Gerard gradimoskupaj.si advertorial

Torek, 24. 9. 2019, 10.54

2 meseca, 2 tedna

Prihaja mraz: poskrbite za topel dom brez gromozanskih stroškov

Vsebino omogoča gradimoskupaj.si

2

Prvi mrzli dnevi že trkajo na vrata, zato je zadnji čas, da poskrbite, da vam bo vso zimo prijetno toplo in da hkrati ne bo slabe volje zaradi visokih stroškov ogrevanja.

zima družina dom | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Uhajanje toplega zraka in slab izkoristek toplotne energije spadata med bolj pereče težave našega doma. Na to vplivata predvsem dva dejavnika: slabe življenjske navade in pomanjkljiva gradbena zasnova objeta.

Z nekaj triki do boljše kakovosti bivanja

Za udobje doma vso leto lahko poskrbimo sami, in sicer s spremembo nekaterih navad.

Prezračevanje: Za čist zrak v našem domu je izrednega pomena redno prezračevanje prostorov, vendar naj bo to preudarno. Ne puščajte odprtih oken ves dan, dovolj bo, če boste prostor temeljito zračili dvakrat dnevno, in sicer vsakič približno 15 minut.

Preverite delovanje radiatorjev: Na začetku kurilne sezone radiatorje odzračimo, saj lahko tako poskrbimo, da bodo oddajali več kakovostne toplote.

Ne prekrivajte radiatorjev: Zelo priljubljena navada je sušenje perila na radiatorjih, čemur se raje izogibajte, saj s tem onemogočite pravilno kroženje toplega zraka. Radiatorji bodo vroči, prostor pa (pre)hladen.

Znižajte temperaturo: Idealna temperatura v dnevnih prostorih je od 20 do 21 stopinj Celzija, ponoči naj bo kakšno stopinjo manj. Če boste zmanjšali višino temperature samo za eno stopinjo, boste lahko znižali stroške že za šest odstotkov.

Omislite si termostatske ventile: Na ta način boste zlahka nadzirali temperaturo v svojih prostorih in tako poskrbeli za enakomerno in učinkovit toploto ves dan.

Vam piha skozi okna? Preverite, ali okna dobro tesnijo, saj dodatno tesnjenje učinkovito zmanjšuje porabo energije v stanovanju. Priporočljivo je tesnjenje s silikonskimi tesnili, ki so bolj trpežna.

S takšnimi hitrimi in preprostimi ukrepi lahko prihranite tudi do 15 odstotkov energije za ogrevanje.

Gerard | Foto:

Brez konkretnih posegov pogosto ne gre

Ključnega pomena sta predvsem gradbena zasnova in ogrevanje objekta, kar bo zagotovilo ustrezno zaščito pred zunanjimi vplivi.

Da bo bivanje jeseni in pozimi kar najbolj prijetno, je torej pomembno, da pravočasno poskrbimo za tri ključne dejavnike: streho, fasado in ogrevalni sistem.

Seveda je pri tem pomembna tudi izbira kakovostnega ponudnika, da pa bo izbira lažja, predvsem pa kakovostnejša in hitra, so trije veliki mojstri združili moči. Gerard, Schiedel in Weber vam tako ponujajo skupno rešitev, ki vam bo olajšala tako prenovo kot gradnjo vašega doma, vi pa boste lahko še pred koncem jeseni uživali v toplem udobju svojega doma in brezskrbno opazovali okolico, ki se bo spreminjala v brezčasnih podobah letnih časov.

Spoznajte tri velikane, ki vam bodo polepšali zimo

gradimoskupaj.si | Foto:

gradimoskupaj.si | Foto: GERARD

Streha Gerard prenese močna neurja. Veter, toča, sneg in led so brez moči. Streha kljubuje času in potresom, kar dokazuje več kot 60 let izkušenj po vsem svetu. Izdelana je iz jekla, močna, vendar lahka, posip iz naravnega vulkanskega kamna pa ji daje klasičen videz in jo dela tiho. Idealna je za renovacije. Za streho Gerard boste dobili 50-letno garancijo. S streho Gerard, ki jo montirajo najboljši krovci, je vaša hiša pripravljena na vse, kar bo prinesla prihodnost.

gradimoskupaj.si | Foto: SCHIEDEL

Schiedel - vodilno evropsko podjetje na področju dimnikov – je sinonim za ogrevanje ter s tem tudi za življenje.Udoben ogenj v kaminu ter pripadajoč dimniški sistem pomenita večje udobje bivanja in boljšo kakovost življenja, večjo varnost in neodvisnost. Zahvaljujoč 70-letnim izkušnjam podjetje Schiedel ponuja inovativne, zanesljive in visoko kakovostne proizvode ter storitve.

 

gradimoskupaj.si | Foto: WEBER

Weber že od leta 1874 razvija fasadne sisteme in izdelke, s katerimi poleg estetskih rešujejo tudi energijske in arhitekturne zahteve vsakdana. Njihova ponudba zajema raznovrstne fasadne sisteme za vse vrste stavb. Z dekorativnimi rešitvami učinkovito imitirajo kamen, les, opeko ter danes zelo priljubljen videz betona. Dodatne estetske učinke na fasadi dosežejo z bleščicami weberdesign.

 

 

Obiščite spletno stran https://www.gradimoskupaj.si/ in si že danes zagotovite najboljše pogoje bivanja.

Bi odpotovali na Mavricij? Mavricij | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ker je investicija v lasten dom velik projekt, bodo tri srečne graditelje nagradili z bogatimi nagradami:

1. nagrada: sanjsko potovanje na Mavricij za dve osebi,

2. nagrada: motorna kosilnica Honda za srednje velike površine,

3. nagrada: žar na oglje Weber Master-Touch Premium.

Obiščite spletno stran https://www.gradimoskupaj.si/, izpolnite obrazec in se še pred začetkom gradnje potegujte za privlačne nagrade. Do 30. 11. 2019 se namreč lahko prijavite vsi, ki šele razmišljate o nakupu strešnikov, fasade ali dimnika. Ob koncu nagradne igre pa boste srečni izžrebanci nagrado lahko prevzeli samo z dokazilom o dejansko opravljenem nakupu.

Ne spreglejte