Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 11. 2013,
13.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

spletno nakupovanje

Sreda, 20. 11. 2013, 13.58

7 let, 12 mesecev

Ivica Kostelić in Valter Birsa nakupujeta večkanalno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V največji športni trgovini pri nas so nam predstavili svojo najnovejšo storitev, ki nakupovanje spreminja v udobno in kupcu še prijaznejše doživetje.

Na kratko – bistvena značilnost in prednost multichannelinga, večkanalne prodaje, je združitev stacionarne trgovine s spletno prodajo. Kot sta poudarila voditelj predstavitve Igor E. Bergant in direktor Hervisa za Slovenijo in Hrvaško Aleš Černe, gre za nov način nakupovanja pri nas, ki bo morda vplival tudi na naše, ne le nakupovalne, temveč življenjske navade.

Povezanost in prepletenost stacionarne in spletne prodaje "V večini primerov sta obe obliki prodaje, stacionarna in spletna, ločeni in vzporedni, mi pa smo oboje neposredno povezali," je povedal Aleš Černe. "Poskušamo se prilagajati vsem trendom, ki se večinoma rojevajo v Ameriki in na Zahodu. Kupec je pri tem tisti, ki se mu želimo prilagajati." Ljudem veliko pomeni, da jim lahko izdelek dostavimo na dom, da imajo za nakupovanje več časa, več fleksibilnosti pri nakupovanju, skratka več možnosti, pa tudi informacij.

Večkanalnost so na Dunaju v eni od Hervisovih trgovin ponudili že pred pol leta, prodaja pa se je v tej trgovini dvignila za okoli 20 odstotkov. Spremembe je treba uvajati sorazmerno hitro in odločili so se, da ta vzorčni primer prenesejo na sto Hervisovih poslovalnic v srednji Evropi. V Sloveniji je ta način prodaje mogoč v desetih trgovinah po vseh večjih mestih.

Udoben in hiter nakup – več časa za športne aktivnosti Bergant je sogovorniku zastavil tudi malce provokativno vprašanje. "Ali spodbujanje spletnega nakupovanja, nakupovanja iz naslanjača, ni v navzkrižju s Hervisovo filozofijo – nenazadnje prodajajo izdelke za šport in prosti čas?" Aleš Černe odgovarja, da s tem kupcu ponudijo udoben in hiter nakup od doma, s tem pa mu ostane tudi več časa za prostočasne aktivnosti in ukvarjanje s športom.

Skozi proces spletnega nakupa nas je pospremil predstavnik podjetja Hervis Rok Golob. Do osvežene spletne trgovine dostopamo prek osnovne spletne strani, kjer pa nato izbiramo med različnimi ponujenimi možnostmi. Za zdaj je nakupovanje mogoče prek osebnih računalnikov in tablic, razmišljajo pa že o aplikaciji za mobilne telefone.

Na spletu dostopna zaloga vseh trgovin Mega CountDown predstavljajo posebno ponudbo izdelkov po ugodnih cenah in z omejenim številom kosov – preostal čas za nakup in zaloga izdelkov se kupcu dinamično prikazujeta. Nadalje pa lahko kupec brska med izdelki v kategorijah pohodništvo, tek, smučanje in fitnes ali pa izbirajo med izdelki točno določenih blagovnih znamk. Za nakup prek spleta mora uporabnik ustvariti svoj račun z vsemi podatki za morebitno dostavo, seveda pa lahko ob spletnem nakupu tudi izbere možnost prevzema v trgovini. Nasprotno pa kupec, ki morda v trgovini ne najde artikla v pravi številki, na samem mestu v spletni prodajalni naroči izdelek, ga plača na blagajni in tam pozneje tudi prevzame, za kar ne potrebuje registracije.

Prav tu pa leži ena ključnih prednosti nove storitve. Na spletu je zbrana ponudba vseh poslovalnic, zato kupec ne bo prikrajšan za kakšen izdelek, ki ga morda v njemu najbližji trgovini ni. Izdelek lahko naroči v to poslovalnico, ga tam, če želi, pomeri, zamenja ali kupi na samem mestu.

Nov način nakupovanja so na simpatičen način predstavili tudi znani športni obrazi, ki želijo prek kratkih videov storitev približati kupcem. Nogometaši z Valterjem Birso na čelu in seveda znan Hervisov obraz, hrvaški smučar Ivica Kostelić, se na spletu, kot kaže, dobro znajdejo.

Ne spreglejte