SiolNET. Trajnost Dobro za planet
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Za letošnji vrhunski pridelek pognojite vrt s tem čudežnim gnojilom

Oglasno sporočilo

Sezona dela na vrtu je v polnem teku, vrt pridobiva svojo podobo bujnosti tudi po zaslugi domačega gnojila, ki ga pridelamo s pomočjo kuhinjskega kompostnika Bokashi Organko.

Polona Marzel, menedžerka za razvoj poslov v Skazi | Foto: Polona Marzel, menedžerka za razvoj poslov v Skazi

Vanj vsak dan odlagamo biološke odpadke in jih posujemo z bokashi posipom, ki je bogat z efektivnimi mikroorganizmi. Ti znotraj kompostnika pospešijo proces fermentacije ter preprečujejo gnitje in neprijeten vonj odpadkov. Po nekaj tednih, ko je proces fermentacije v Organku končan, dobimo dva dragocena stranska produkta bokashi kompostiranja v Bokashi Organku, ki nam bosta prav prišla na domačem vrtu tudi v teh dneh, to sta bokashi tekočina in prvovrstna osnova za kompost.

V okviru rubrike Dobro za planet lahko na Mimovrste.com izkoristite 10% popust s kodo ZAPLANET izključno za nakup kompostnika BOKASHI ORGANKO 1 ali 2. 

Nakup opravite tukaj, in sicer v prvem koraku izberete želeni kompostnik, ko je le-ta v košarici pa vpišete še kodo za popust: ZAPLANET.

Skaza Bokashi Organko Trajnost Kako se lotiti zamašenih odtokov? #nagradni kviz Tjaša Ban Plastika Skaza Trajnost Gnojilo in uničevalec plevela, ki ga pridelamo sami #video

Skaza | Foto:
1 / 2
2 / 2

Prvovrstno osnovo za kompost lahko po nekaj tednih odlaganja bioloških odpadkov v kompostnik Bokashi Organko zakopljemo na vrtu ali odvržemo na tradicionalni kompost (prikaz v spodnjem videu) ter z njo izboljšamo rodovitnost prsti, saj ta ohrani skoraj vsa hranila. Naši pridelki bodo tako zdravi brez uporabe umetnih gnojil.

Za bolj bogat letošnji pridelek na domačem vrtu pa uporabimo še drugi stranski produkt bokashi kompostiranja, to je bokashi tekočina. Uporabimo jo lahko za zatiranje plevela na vrtu, razredčeno pa za gnojenje sobnih in vrtnih rastlin (prikaz v spodnjem videu).

Na takšen način sklenemo bokashi zanko, naši biološki odpadki postanejo nov vir, iz katerega zraste novo življenje.

Plastika.Skaza_image00038 (1) | Foto:

Tanja Skaza Trajnost "Edina možnost za rešitev je bil lasten trajnostni izdelek" #foto Skaza Bokashi Trajnost Skaza razvila posodo za kuhinjske biološke odpadke iz popotrošniške reciklirane plastike Skaza Trajnost Naj zavržena hrana postane nov vir za naš planet #nagradna igra Polonca Essential Siol_1200x800 Trajnost Pridelajte domače gnojilo in odmaševalec odtokov ter prihranite

Naročnik oglasnega sporočila je PLASTIKA SKAZA D.O.O.

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin