Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 3. 2022,
7.30

Osveženo pred

2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek biološki odpadki Bokashi Organko kompostiranje Trajnost Plastika Skaza

Torek, 8. 3. 2022, 7.30

2 meseca

Skaza razvila posodo za kuhinjske biološke odpadke iz popotrošniške reciklirane plastike

Oglasno sporočilo

Biološki odpadki so postali eden največjih sovražnikov okolja. Predstavljajo kar 34 odstotkov vseh odpadkov, v Evropi jih na leto proizvedemo kar 75 milijonov ton. 57 odstotkov odpadkov hrane se sploh ne reciklira. Pristanejo v mešanih odpadkih in v ozračje spuščajo toplogredne pline, posledic teh pa nikakor ne smemo spregledati.

 

Skaza Bokashi | Foto: Plastika Skaza Foto: Plastika Skaza

Ekomost Trajnost | Foto:

Klikni za nakup kompostnika Bokashi Organko in uporabi kodo za 10% popust: ZAPLANET (velja za nakup Bokashi Organko 1 in Bokashi Organko 2).

Tanja Skaza
Novice "Edina možnost za rešitev je bil lasten trajnostni izdelek" #foto

V Skazi sledimo filozofiji, da lahko odpadki hrane postanejo nov vir. Kot trajnostni proizvajalec plastike tako ne ustvarjamo le inovativnih izdelkov iz recikliranih materialov, temveč želimo, da naši izdelki pomembno prispevajo tudi k reševanju globalnih okoljskih problemov. "Ponosen sem, da bo v letu 2022, poleg posode za kuhinjske biološke odpadke Organko Daily, luč sveta ugledala celotna Skazina družina izdelkov lastne blagovne znamke v smeri do okolja prijaznejše in bolj zdrave prihodnosti," napoveduje direktor Robert Agnič.

Organko Daily podpira krožno pot bioloških odpadkov:

Vsi, ki želite bolj trajnosten in do okolja prijaznejši življenjski slog, boste svoj domači kuhinjski pult lahko opremili z novo posodo za kuhinjske biološke odpadke, narejeno iz popotrošniške reciklirane plastike Organko Daily, ki je zasnovana na podlagi izkušenj uporabnikov.

Skaza Bokashi | Foto: Plastika Skaza Foto: Plastika Skaza

Biološke odpadke, ki jih v domači kuhinji proizvedemo čez dan, vsak dan zbiramo v posodi Organko Daily in jih nato enkrat dnevno odvržemo v kompostnik Bokashi Organko. S tem, ko Bokashi Organka ne odpiramo pogosto, se v njem izboljša fermentacijski proces, kar zagotavlja kakovostno tekočino Bokashi, ki jo lahko uporabimo za čiščenje odtokov ali zalivanje rož. Poleg tega bo fermentirana masa iz Bokashi Organka prvovrstna osnova za domači kompost, polna mineralov in hranljivih snovi.

Skaza Bokashi | Foto: Plastika Skaza Foto: Plastika Skaza

Skaza Bokashi | Foto: Plastika Skaza Foto: Plastika Skaza

Organko Daily podpira kroženje plastike

Z uporabo posode Organko Daily boste poskrbeli za dvoje - dosledno recikliranje bioloških odpadkov in manj odpadne plastike. Zakaj? Ker je Organko Daily narejen iz popotrošniške reciklirane plastike. To je material, pridobljen iz odpadkov izdelkov, vrženih v zabojnike, ki so namenjeni plastiki in plastični embalaži.

Skaza Bokashi | Foto: Plastika Skaza Foto: Plastika Skaza

Skaza
Novice Naj zavržena hrana postane nov vir za naš planet #nagradna igra

Naročnik oglasnega sporočila je Plastika Skaza.

Ne spreglejte