SiolNET. Sportal ZOI
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Pjongčangu tudi prva Indijka na zimskih olimpijskih igrah

0,08

termometer

Anice Das
Foto: Reuters

Anice Das je prva Indijka, ki se bo udeležila zimskih olimpijskih iger, a bo v Pjongčangu branila barve Nizozemske. "Še vedno si ne znam predstavljati, da bom na igrah res nastopila," je v nedeljo povedala hitrostna drsalka, ki je v Heerenveenu dobila nizozemske olimpijske kvalifikacije na 500 metrov.

Zdaj 32-letna Anice Das se je rodila pred 32 leti v Mumbayju, a že kmalu po rojstvu so je skupaj s sestro dvojčico posvojil nizozemski krušni starši. V domačem Assnu se je Dasova nato preko šolskega sistema seznanila z na Nizozemskem zelo popularnim hitrostnim drsanjem in se prebila v državno reprezentanco.

Kljub zmagi na 500-metrski razdalji pa dolgo ni bilo jasno, ali bo to zadostovalo za nastop na igrah. Sprint namreč ne sodi med tisti discipline, v katerih imajo Nizozemci največ možnosti na igrah. Dasova je bila na 13. mestu za vpoklic v reprezentanco, ki lahko na igrah v Pyoengchangu v skladu s pravili Moka štele le 10 tekmovalk, a Dasova se je v ekipo uvrstila zaradi dejstva, da so se nekatere tekmovalke, ki so bile od nje višje na lestvici, na igre uvrstile v več disciplinah.

Najuspešnejša nizozemska olimpijka Ireen Wüst bo tako na igrah nastopila kar na treh razdaljah - na 1000, 1500 in 3000 metrih, Marrit Leenstra se je uvrstila na igre v disciplinah 1000 in 1500 metrov, kar je na koncu zadostovalo za uvrstitev Dasove.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin