Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
13. 2. 2018,
13.34

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Natisni članek

Vesna Fabjan Alenka Čebašek Katja Višnar Anamarija Lampič Anamarija Lampič Pjongčang 2018

Torek, 13. 2. 2018, 13.34

6 let, 2 meseca

OLIMPIJSKE IGRE V PJONGČANGU, TEK NA SMUČEH, (ŽENSKE)

Lampičeva z nasmehom do ušes, Višnarjeva pa na robu joka

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Nova olimpijska prvakinja v ženskem šprintu, tokrat v klasični tehniki, je postala Švedinja Stina Nilsson, na stopničkah, kjer prvič po letu 2006 ni Slovenke, pa sta ji družbo delali še Norvežanka Maiken Caspersen Falla in Rusia Julija Belorukova.  Za slovenski rezultat dneva je s končnim sedmim mestom poskrbela Anamarija Lamič.

Od našega poročevalca iz Pjongcanga | Foto:

Anamarija Lampič do vidnega rezultata (7. mesto) | Foto: Guliverimage/Getty Images Anamarija Lampič do vidnega rezultata (7. mesto) Foto: Guliverimage/Getty Images

Po bronastem Vancouvru 2010 z (ne)srečno Petro Majdič in prav tako bronastem Sočiju, za katerega je pred štirimi leti nepričakovano poskrbela Vesna Fabjan, v Pjongčangu ženski tekaški šprint ni postregel s slovensko kolajno. Tokrat je v tej disciplini tudi nismo pričakovali, čeprav se je Anamarija Lampič pred dobrim letom prav na tej progi veselila zmage v svetovnem pokalu. A takrat je bila konkurenca dodobra okrnjena. Tokrat seveda ne, zato je bila prav Lampičeva zelo vesela že uvrstitve v polfinale in končnega sedmega mesta.

Dosegljiv tudi finale

"Zelo sem zadovoljna. Zanašala sem se na dobre štarte. V kvalifikacijah sem izpolnila načrte. Tudi četrtfinalni tek je bil dober, čeprav sem napredovala šele po času. A to sem pričakovala, saj sem tekla v prvi skupini, ki je vedno boljša. Verjamem, da je bil dosegljiv tudi finale. Na drugem spustu sem se zaletela v Rusinjo, nato mi je ritem porušila še Američanka. Toda to ne zmanjšuje mojega zadovoljstva," je s širokim nasmehom svoj debitantski nastop komentirala 22-letna Medvodčanka, ki je v kvalifikacijah postavila enajsti čas.

Katja Višnar: peti čas kvalifikacij je obetal, nato pa je obstala v četrtfinalu. | Foto: Reuters Katja Višnar: peti čas kvalifikacij je obetal, nato pa je obstala v četrtfinalu. Foto: Reuters

Višnarjeva s prstom proti serviserjem

Še hitrejša je bila v kvalifikacijah Katja Višnar, ki je postavila celo peti čas. Prav zaradi tega je bila še toliko bolj razočarana, ker se je zanjo izločilni del tekmovanja končal že z izpadom v četrtfinalu. Na robu joka je nato jezo stresala na smuči in se obregnila ob serviserje. "Dobro se počutim. Zato je bil moj cilj finale. Borila sem se, izbrala svojo smučino, a ni šlo. Smuči niso imele oprijema, zato sem razočarana nad serviserji. V zadnjem obdobju sem se v vzponih počutila zelo dobro. Prav tam bi morala biti moja odločilna točka, a sem bila najslabša. Imela sem premalo oprijema," je bila poklapana Višnarjeva in si zaželela, da bi lahko zavrtela čas nazaj.

Brez napredovanja le Nika Razinger

Četrtfinale je bil tokrat tudi končni domet za Alenko Čebašek, ki je kot 29. za las ujela izločilni del tekmovanja. Tudi zanjo je bila usodna skupina, v kateri je tekla Višnarjeva, le da je izpad ni tako prizadel. "Že v kvalifikacijah mi ni šlo, kot sem želela. Prepričana sem bila celo, da bom izpadla. Napredovanja sem bila nato vesela, a v četrtfinalu nisem imela možnosti. Osnovni cilj pa sem vendarle izpolnila. Na naslednji tekmi pričakujem več," je ob rahlem sneženju pri bolj znosnih minus 14 stopinjah dejala Čebaškova, medtem ko pa je Nika Razinger (52.) smuči postavila že po kvalifikacijah.

Stina Nilsson je nova olimpijska prvakinja. | Foto: Guliverimage/Getty Images Stina Nilsson je nova olimpijska prvakinja. Foto: Guliverimage/Getty Images

Finale:

 
Končne uvrstitve Slovenk:
7. Anamarija Lampič
16. Katja Višnar
30. Alenka Čebašek
52. Nika Razinger

Polfinale:
 

 
 

Četrtfinale:

 
 
 
 
 
Ne spreglejte