Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 2. 2018,
12.35

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

1

Natisni članek

Marcel Hirscher Marcel Hirscher Pjongčang 2018

Sreda, 7. 2. 2018, 12.35

6 let, 2 meseca

Ekipna tekma brez avstrijskega zvezdnika

Hirscher okrcal urnik na OI in odpovedal nastop na zadnji tekmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

1

Marcel Hirscher | Foto Sportida

Foto: Sportida

Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher je danes na prizorišču zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu dejal, da ne bo nastopil na premierni ekipni tekmi na ZOI, ker ta moti njegove priprave na nadaljevanje svetovnega pokala.

Ekipna tekma, ki je na svetovnih prvenstvih v alpskem smučanju že stalnica, v Južni Koreji pa jo čaka olimpijski prvenec, je na sporedu tik pred koncem iger, 24. februarja. Svetovni pokal se bo po olimpijskih igrah nadaljeval z veleslalomom in slalomom za pokal Vitranc 3. in 4. marca v Kranjski Gori.

Bilo bi mu v čast, a ...

Hirscher je v zadnjih sezonah neprekosljiv mojster v zbiranju velikih kristalnih globus. | Foto: Sportida Hirscher je v zadnjih sezonah neprekosljiv mojster v zbiranju velikih kristalnih globus. Foto: Sportida Avstrijec Marcel Hirscher, rekorder s šestimi zaporednimi skupnimi zmagami v svetovnem pokalu, je dejal, da bo v Pjongčangu 90-odstotno nastopil v superveleslalomu in kombinaciji, zagotovo, s 100-odstotno verjetnostjo, je napovedal svoja nastopa v slalomu in veleslalomu, nato pa se bo, kot pravi, vrnil na staro celino.

"Zame bi bila čast zastopati Avstrijo na ekipni tekmi, vendar žal zame nastop v tem terminu ni mogoč," je dejal Hirscher in okrcal urnik olimpijskih tekmovanj.

"Če želiš nastopiti na ekipni tekmi, se šele čez štiri dni vrneš v Evropo in tako ti ne ostane nič časa za pripravo na veleslalom v Kranjski Gori. Nimaš časa ne za pripravo, ne za okrevanje, ne za privajanje nazaj na evropski čas. Rad bi nastopil tudi na ekipni tekmi, a kot profesionalec si tega preprosto ne morem privoščiti," je pojasnil prvi zvezdnik alpskega smučanja, ki v bogati zbirki odličij, v kateri je zbral 55 zmag v svetovnem pokalu in šest zlatih kolajn s svetovnih prvenstev, še nima olimpijskega zlata.

V svoji zbirki medalj z največjih tekmovanjih še vedno pogreša zlato olimpijsko odličje. | Foto: Reuters V svoji zbirki medalj z največjih tekmovanjih še vedno pogreša zlato olimpijsko odličje. Foto: Reuters

Potem ko je na zadnjih olimpijskih igrah 2014 v Sočiju osvojil srebro v slalomu, ima letos pred očmi le odličje najžlahtnejšega leska. "Urnik je izjemno tesen in žal leto nima več kot 365 dni," je dodal 28-letni Hirscher.

Ne spreglejte