Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 2. 2022,
11.55

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Miha Ličef Simen Krüger ZOI 2022 Peking 2022 Peking 2022 skiatlon

Četrtek, 3. 2. 2022, 11.55

2 leti, 2 meseca

Simen Krüger

Velika smola Norvežana! Zaradi okužbe v nedeljo ne bo branil olimpijskega zlata.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Simen Krüger 2018 | Sanje Simena Krügerja o ubranitvi olimpijskega naslova, v nedeljo bi spadal med osrednje favorite, so se razblinile zaradi okužbe z novim koronavirusom. | Foto Reuters

Sanje Simena Krügerja o ubranitvi olimpijskega naslova, v nedeljo bi spadal med osrednje favorite, so se razblinile zaradi okužbe z novim koronavirusom.

Foto: Reuters

Norvežan Simen Krüger, ki je pred štirimi leti v Pjongčangu osvojil naslov olimpijskega prvaka v skiatlonu, je bil pozitiven na testiranju novi koronavirus. Skandinavski osmoljenec tako v nedeljo ne bo mogel braniti zlata.

Nika Križnar
Sportal Fantastično skakanje slovenskih deklet na olimpijskem prizorišču

Norveški smučarski tekač Simen Krüger je okužbo z novim koronavirusom staknil še pred odhodom na Kitajsko. Na nedeljski tekmi v Nacionalnem biatlonskem in tekaškem centru Džangdžjakov bodo v skiatlonu, disciplini, ki je sestavljena iz 15 kilometrov v klasičnem in 15 kilometrov v prostem slogu, nastopili Johannes Klaebo, Hans Christer Holund, Sjur Roethe in Paal Golberg.

Krüger, ki je pred štirimi leti nekoliko presenetljivo osvojil olimpijsko zlato, je v tej zimi trikrat stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra v svetovnem pokalu smučarjev tekačev. Zmagal je na preizkušnjah na 15 kilometrov v prostem slogu v Davosu in Lillehammerju, kjer je bil del tudi zmagovite norveške štafete 4 x 7,5.

Simen Krüger se je pred štirimi leti večkrat znašel na zmagovalnem odru na olimpijskih igrah. | Foto: Reuters Simen Krüger se je pred štirimi leti večkrat znašel na zmagovalnem odru na olimpijskih igrah. Foto: Reuters

Med pripravami na olimpijske igre 2022 je norveško reprezentanco v smučarskem teku prizadelo več okužb z novim koronavirusom. Z njim so se okužili Heidi Weng, Anne Kjersti Kalva in trener Arild Monsen.

Therese Johaug, ki je bila pred štirimi leti zaradi protidopinškega postopka prikrajšana za igre v Pjongčangu, je bila v stiku z okuženim, a je nazadnje v zadnjem trenutku lahko odšla na Kitajsko.

Mariah Bell
Sportal Nepojmljivo: po 94 letih bo najstarejša ameriška drsalka na OI

Slovenske barve bo zastopal Ličef

V nedeljo bo na olimpijskih igrah debitiral Miha Ličef. | Foto: Matevž Peršin/Olimpijski komite Slovenije V nedeljo bo na olimpijskih igrah debitiral Miha Ličef. Foto: Matevž Peršin/Olimpijski komite Slovenije Skiatlon je olimpijska disciplina, ki je bila prvič na sporedu olimpijskih iger pred osmimi leti v Sočiju. Tekači v "boksih" kot pri formuli 1 s klasičnih smuči presedlajo na smuči za prosto tehniko, ki so krajše in drugače namazane.

Pred štirimi leti so pri moških v skiatlonu vse tri kolajne osvojili Norvežani. Srebro je osvojil Martin Johnsrud Sundby, bron Hans Christer Holund.

Od Slovencev je za nastop v skiatlonu v nedeljo predviden Miha Ličef, ki bo nastopil na svojih prvih olimpijskih igrah. Petindvajsetletnik je pred olimpijskim krstom petkrat tekmoval v svetovnem pokalu.

Najboljši izid v skiatlonu je 45. mesto na tekmi alpskega pokala pred štirimi leti v Campri v Švici.

Peter Prevc olimpijske igre Peking
Sportal Peter Prevc na zadnjem treningu tretji, Kos tik za njim
Daniel Andre Tande
Sportal Nov hud udarec za norveške skakalce
Sportal Norveški tekači ničesar ne prepuščajo naključju, biatlonke zebe
Ne spreglejte