Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 3. 2008,
13.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 31. 3. 2008, 13.17

8 let

Zupan se vrača

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kot vse kaže, se bo saga okrog iskanja glavnega trenerja slovenskih smučarskih skakalcev kmalu končala. Izbrano vrsto naj bi vnovič vodil Matjaž Zupan.

Športni direktor in predsednik strokovnega sveta za skoke in nordijsko kombinaciji Franci Petek je že kmalu po končani sezoni namignil, da bi se utegnil na čelo moške A ekipe vrniti Matjaž Zupan. Nekdanji skakalec, ki se je nato kot trener slovenske vrste podpisal pod številne uspehe, med drugim tudi olimpijsko odličje na ekipni tekmi v Salt Lake Cityju leta 2002, je po več pogovorih vendarle sprejel izziv in se vpisal na vrh seznama kandidatov. Zupan je namreč Petku sporočil, da sprejema ponujeno mesto glavnega trenerja. Športni direktor, ki ima mandat za sestavo vodstva ekip, bo v naslednjih dneh svoj program predstavil odboru za skoke in nordijsko kombinacijo, nato pa še zboru, ki kot zadnji potrjuje celoten program dela. Če ne bo prišlo do večjih zapletov, bo torej finski strokovnjak Ari Pekka Nikkola trenersko taktirko prepustil Zupanu, ki je nazadnje deloval v češki reprezentanci.

"Z Ulago nisva odvisna eden od drugega"

"Dogovor je načeloma sklenjen, formalnosti pa bodo rešene v naslednjih dneh,« je potrdil Zupan, ki bo tako zapustil vodenje češke B skakalne reprezentance. »Na Češkem nisem imel vlogo tistega, ki vodi projekt, tako da mi je tudi zaradi tega lažje zapustiti to funkcijo,« dodaja nekdanji slovenski skakalni reprezentant.

Zupan se veseli opravljanja nove (stare) funkcije, katere delo je sprejel tudi zaradi naklonjenosti njegovega nekdanjega skakalnega kolega in sedanjega športnega direktorja skakalcev Francija Petka: "Delati doma je zelo zanimivo, poleg tega pa so zraven prisotni ljudje, ki imajo vizijo in dolgoročne cilje. Eden glavnih motivov, zaradi katerih sem sprejel delo, je tudi velika podpora Francija Petka, ki mi je zelo naklonjen."

V zadnjem času se je šušljalo, da bil utegnilo Zupana od trenerskega mesta odvrniti predvsem nesoglasje med njim in poslovnim direktorjem Primožem Ulago. "Z Ulago imava različna dela, tako da nisva odvisna eden od drugega, nekih starih zamer pa vsaj z moje strani ni," je prepričan novi trener slovenske skakalne reprezentance, ki o konkretnih ciljih in načina dela ni želel govoriti.

Ne spreglejte