Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 2. 2013,
15.01

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nove Mesto Jakov Fak Jakov Fak Klemen Bauer

Sobota, 16. 2. 2013, 15.01

5 let, 3 mesece

Zmaga norveški štafeti, Slovenija daleč od najboljših

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na svetovnem biatlonskem prvenstvu se je v tekmi moških štafet zmage veselil norveški kvartet. Druga je bila francoska štafeta in tretja nemška. Slovenija je zasedla 13. mesto.

Predzadnji dan biatlonskega svetovnega prvenstva na Moravskem je norveška moška štafeta osvojila še zadnji možen štafetni naslov in dopolnila norveško kolekcijo s tretjo ekipno zlato kolajno. Slovenska postava Peter Dokl, Klemen Bauer, Janez Marič in Jakov Fak je med 29. štafetami zasedla 13. mesto.

Peter Dokl je bil prvi, ki se je s štarta pognal v smučino, na strelišču pa porabil štiri dodatne naboje za deset tarč. Prav njegova strelska predstava je slovensko štafeto potisnila na 16. mesto ob predaji Klemnu Bauerju. Ta je bil stoodstoten v položaju leže, po streljanju stoje pa je moral obkrožiti kazenski krog, s čimer so Slovenci izgubili še tri mesta do tretje predaje.

"Nisem izpolnil svojega skromnega cilja, da bi se izognil kazenskemu krogu. Razočaran sem tudi zaradi ekipe, ki je pričakovala, da bom pridobil kakšno mesto, namesto tega pa sem jih še oddaljil od deseterice. Morda sem na strelišču tudi preveč tvegal in zgodba iz preteklosti se je ponovila. V zadnjem krogu pa tudi nisem mogel iztisniti iz sebe niti trohice moči več in sem komaj zmogel priteči do predaje," je pojasnil Bauer.

Tretja predaja je pripadla Janezu Mariču, ki je s s štirimi popravljalnimi streli (0+2,0+2) uspel Slovenijo približati cilju za eno mesto in oddal štafeto Jakovu Faku kot 18. "Že od prve predaje smo lovili konkurenco in nikakor nam ni steklo po željah. Poskusil sem dati vse od sebe, vendar se mi je v ležečem položaju zataknil naboj, zato sem izgubil nekaj dragocenega časa. Stoje sem poskušal biti čim bolj natančen, na progi pa že velik del sezone ne stečem, kot sem bil navajen. Toliko lahko v tem trenutku dam od sebe," ni bil povsem zadovoljen Marič.

Zadnji mož slovenske štafete Jakov Fak je bil spet razred zase. Popolno streljanje je združil s hitro tekaško predstavo in prečkal ciljno črto kot 13. "Vsi se trudimo, da sestavimo štafetni nastop po najboljših močeh. Z mojo predajo smo nekoliko ublažili zaostanek in si priborili nekaj dodatnih točk. Sicer nismo dosegli pričakovane uvrstitve, vendar bo do konca sezone še ena možnost za izboljšanje. Vsak člen štafete mora narediti svoje delo najboljše kot lahko in takrat je tudi rezultat boljši. Letos smo bili v tej postavi že šesti in osmi, torej znamo narediti tako," je bil odgovor Faka.

Nemci (Schempp, Birnbacher, Peiffer, Lesser; 2+3), ki so bili velik del tekme v ospredju in vse do zadnjega streljanja niso zgrešili niti enkrat, so po dveh kazenskih krogih Lesserja prepustili prvo mesto Norvežanom (Bjoerndalen, L'Abbe-Lund, Boe, Svendsen; 0+5) in drugega Francozom (Fourcade S., Beatrix, Boeuf, Fourcade M.; 0+7). Sami so končali kot tretji z minuto in 18,5 sekundami zaostanka.

Nedeljski dvojni program s skupinskim štartom žensk ob 12. uri in moških ob 15. uri bo sklenil letošnje svetovno prvenstvo.

V ženski konkurenci bo dobila svojo zadnjo priložnost Teja Gregorin, v moški konkurenci pa Jakov Fak in Klemen Bauer.

Ne spreglejte