Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 12. 2008,
19.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 3. 12. 2008, 19.38

8 let

Zmaga Greisu, katastrofalen nastop Slovencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Biatlonci so v Östersundu na Švedskem opravili s prvo tekmo sezone 2008/09. Zmagal je Nemec Michael Greis. Najboljši Slovenec je bil Janez Marič, ki je končal na 73. mestu.

Na 20-kilometrski tekmi je zmagal 32-letni nemški olimpijski prvak Michael Greis (58:52,5/1) pred Norvežanoma Alexandrom Osom (+ 50,5/2) in Emilom Helgejem Svendsnom (+ 55,0/2).

Slovenska reprezentanca je na prvi tekmi doživela pravo katastrofo, saj se nihče od četverice ni uspel prebiti niti med najboljših 70. Najboljši je bil Janez Marič na 73. mestu (+ 7:41,5/4), Jože Mehle je bil 75. (7:44,4/3), Peter Dokl pa 76. (7:47,7/2). Vasja Rupnik po štirih nastopih ni bil med stoterico, imel je tudi prebavne težave, zato je tekmo zaključil predčasno.

Daleč od realnih zmožnosti

"Ne želim nikogar opravičevati, vendar so uvrstitve daleč od naših realnih zmožnosti. Še pred tremi dnevi so fantje tekli zelo konkurenčno in primerljivo z drugimi ekipami. Četudi pustimo ob strani streljanje nekaterih posameznikov, bi morali biti njihovi tekaški časi vsaj do štiri minute boljši. Skupaj s fanti in celotno spremljevalno ekipo bomo naredili podrobno analizo, da bi odkrili razloge za takšne nastope. Naslednja tekma bo že čez tri dni in naše predstave morajo biti bistveno boljše," je neposredno po zaključku tekme ocenil trener Uroš Velepec. Pravih besed za slab tekaški nastop prav tako ni našel Janez Marič, ki ni mogel verjeti, kakšni tekmovalci so ga prehitevali, tekaški izidi Slovencev pa so bili tako slabo, da se tudi s strelsko ničlo ne bi nihče uvrstil med najboljših 30.

Najboljši so o zmagovalcu odločali na zadnjem streljanju. Do četrtega streljanja sta vodila Norvežan Alexander Oos in Rus Maksim Čudov, ki sta zadela prvih 15 strelov, na zadnjem streljanju pa sta si oba prislužila dve minuti pribitka, kar je spretno izkoristil Greis in zabeležil deseto zmago v karieri. "Zmaga v uvodu je zelo pomembna, saj mi bo dala potrebno samozavest za naslednje nastope. Vem, da smo poleti dobro delali," je bil z uspehom zadovoljen Nemec.

V četrtek bodo v Östersundu, ki je lani gostil svetovno prvenstvo, na 15 kilometrov tekmovala dekleta, tudi s slovensko trojko - Teja Gregorin, Andreja Mali in Lili Drčar.

Ne spreglejte