Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 3. 2008,
23.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 3. 2008, 23.11

8 let

Ženski slalom odpovedan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slalom za svetovni pokal alpskih smučark v nemškem Zwieslu je bil zaradi sneženja in nestabilnih vremenskih razmer odpovedan.

Tekmovanje na hribu Arber so morali zaradi neurja odpovedati že v soboto, za danes predvidenega veleslaloma pa ne bodo izvedli.

Orkan Emma, ki je zajel del Evrope, je v Zwieslu in okolici povzročil močno sneženje, dež in veter, v soboto zvečer pa je za nekaj časa zmanjkalo tudi električne energije. Prireditelji so bili zato po nekaj prestavitvah prisiljeni k odpovedi celotnega tekmovanja na Bavarskem in bodo imeli zato najmanj 600.000 evrov škode, kar pa bodo uveljavljali pri zavarovalnicah, saj se se zavarovali za primer odpovedi.

V soboto je poleg slabega vremena na področju Veliki Arber, ki je s 1456 metri najvišji vrh Bavarske, pihal tudi veter, ki je presegel 100 km/h. Italijanka Denise Karbon je tako že v soboto po dokončni odpovedi veleslaloma, ki ga Mednarodna smučarska zveza (FIS) ne bo nadomestila, že postala skupna zmagovalka veleslalomskega seštevka. Malega kristalnega globusa ne more izgubiti, četudi na finalu pokala v Bormiu ne bi prišla do cilja, ker ima pred zadnjo tekmo v tej disciplini 181 točk prednosti pred Avstrijko Elisabeth Görgl. Sedemindvajsetletna Italijanka je zmagala na petih od šestih veleslalomskih tekem sezone.

To je drugi mali kristali globus, ki že ima svojo lastnico. Pred tem si je smukaškega že zagotovila Američanka Lyndsey Vonn, ki s 1103 točkami vodi v skupnem seštevku pokala, druga pa je Avstrijka Nicole Hosp (1049). Slednja je kot specialistka za tehnične discipline veliko izgubila po odpovedi dveh tekem, na katerih si je nadejala krepkega povečanja števila točk. Tudi v slovenski ekipi niso bili zadovoljni s takim razpletom, ki ga je krojilo vreme, saj je Tina Maze precej pričakovala od veleslaloma, ker je v zadnjem obdobju v boljši formi, verjetno pa je z odpovedjo izgubila tudi možnost, da bi v tej sezoni dosegla skupno 400 točk v pokalu.

Ne spreglejte