Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 2. 2024,
15.10

Osveženo pred

1 mesec, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

alpsko smučanje Kranjska Gora pokal Vitranc

Četrtek, 29. 2. 2024, 15.10

1 mesec, 4 tedne

Kranjska Gora

Zelena luč za tekme svetovnega pokala v Kranjski Gori

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Podkoren pokal Vitranc | Foto Matej Podgoršek

Foto: Matej Podgoršek

Snežna kontrola Mednarodne smučarske zveze – FIS je danes dala zeleno luč za organizacijo tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju za Pokal Vitranc. Organizatorji zagotavljajo, da bodo pripravili tekmovanje na najvišji možni ravni in spektakel, zaradi česar se prihajajoči konec tedna v Kranjski Gori imenuje vrhunec zime. V soboto, 9. marca, bo na sporedu moški veleslalom, v nedeljo, 10. marca, pa še slalom.

Kontrolor mednarodne smučarske zveze Raimund Plancker, sicer tudi pomočnik direktorja svetovnega pokala za hitre discipline, si je danes skupaj z vodjo priprave proge Gorazdom Bregantom ter vodjo tekmovanja Janezom Šmitkom ogledal snežne razmere na progi ter preskusil snežno podlago. Glede na odločitev vodstva svetovnega pokala je snežna podlaga primerna za izvedbo 63. Pokala Vitranc.

"Ves čas smo se prilagajali vremenskim razmeram." | Foto: Matej Podgoršek "Ves čas smo se prilagajali vremenskim razmeram." Foto: Matej Podgoršek Prihodnje dni pričakujejo ohladitve

Gorazd Bregant, vodja priprave proge, je ob tem povedal: "Ves čas smo se prilagajali vremenskim razmeram. Skupaj z Žičnicami smo razporedili vse razpoložljive količine snega, da smo zadostili standardom, ki jih Mednarodna smučarska zveza zahteva. V prihodnjem tednu kaže na razjasnitve, kar v praksi pomeni temperature pod lediščem, ohlajanje snega in tršo površino. To bomo skušali izkoristiti za nadaljnjo pripravo proge. V primeru sprememb v vremenu se bomo temu prilagajali. Ekipa je pripravljena in usposobljena, tudi delovna vnema je zelo visoka."

Predsednik OK Pokala Vitranc Gregor Benedik pa je dodal: "S snegom, ki nam je na voljo in ga ni na pretek, bomo pripravili progo. Vsak dan skušamo zagotavljati zadostno količino snega skupaj z žičnicami Kranjska Gora. Upamo, da bo zadnje dni vreme prijaznejše. Pomagale bi nam tri mrzle noči, videli pa bomo, koliko jih bo. Prepričan sem, da imamo najboljšo ekipo na svetu, s katero bomo seveda naredili vse, da bo tekma na najboljši možni ravni za tekmovalce."

Izjemno pester zabavni program

Na pokalu Vitranc bosta letos premierno vsak dan med obema tekoma tudi koncerta: v soboto izjemni Sašo Avsenik z ansamblom, v nedeljo pa energični Vili Resnik. Prav posebna zgodba pa se bo odvijala po sobotnem tekmovanju v središču Kranjske Gore, kjer bo največji slovenski Après ski. Odprla ga bo posebna povorka s številčnim Orkestrom harmonikarjev Glasbene šole Bučar. Sočasno s povorko bo na osrednjem odru od 17. ure dalje predstava za otroke Po Sloveniji s popotnikom Jakom.

Uvod v večerno druženje bodo po prihodu povorke na prizorišče ob 18. uri naredili vedno zabavni Čuki, ki nas bodo s Sankaško polko in Boštjan Konečnik z Borovničkami pripeljali do večerne podelitve pokalov.

Napetost se bo ob 18.45 začela stopnjevati najprej s podelitvijo pokalov najboljšim s sobotnega veleslaloma ter nadaljevala s 15 najboljšimi slalomisti na svetu, ki bodo izžrebali svoje štartne številke za nedeljsko tekmo. Največji slovenski Après ski bo vrhunec dosegel, ko si bodo pozno v noč na odru sledili Aktualova Galama, Petkova pumpa in Deejay time, pa Natalija Verboten, Dejan Dogaja, Kingston, SKaTER, Špela Grošelj, Miran Rudan in drugi.

Preberite še:

Val di Fassa, odpoved
Sportal Odpadlih ženskih tekem ne bodo nadomeščali
Ragnhild Mowinckel
Sportal Norvežanka se po sezoni poslavlja od belih strmin
Podkoren Kranjska Gora pokal Vitranc
Sportal Stanje v Kranjski Gori spremljajo iz dneva v dan
Ne spreglejte