Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 12. 2008,
10.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 5. 12. 2008, 10.02

8 let

Za Gregorinovo cilj prve stopničke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V četrtek so s tekmovanjem v biatlonski karavani svetovnega pokala 2008/09 začela tudi dekleta.

Slovenska reprezentanca je v novi sezoni praktično prepolovljena, prva favoritinja pa ostaja Teja Gregorin, ki v novi sezoni načrtuje tudi osvojitev prvih stopničk, zato na prvi tekmi s 40. mestom ni mogla biti zadovoljna.

Gregorinova je bila že v lanski sezoni s 15. mestom v skupni razvrstitvi biatlonskega svetovnega pokala najboljša slovenska tekmovalka. Tudi letos ji ta naziv ne sme uiti, saj je njena edina resna tekmica v slovenski konkurenci Andreja Mali, Dijana Ravnikar in Tadeja Brankovič Likozar namreč pričakujeta naraščaj, novinka Lili Drčar pa bo še nabirala izkušnje v svetovnem pokalu.

"Lani sem bila v skupnem seštevku 15. in letos želim to uvrstitev izboljšati. Prvič v karieri se seveda želim zavihteti tudi na stopničke. Mislim, da smo se na novo sezono dobro pripravili, nekaj sem imela težav s streljanjem stoje, a to smo na treningih že odpravili, tekma pa je seveda povsem druga zgodba, zato si želim dobro streljanje tudi, ko bom pod pritiskom," je povedala 28-letna slovenska tekmovalka, ki počasi prihaja v najboljša tekmovalna leta.

Na treningih brez primerjave

Slovenska reprezentantka je na treningih pogrešala obe trenutno noseči sotekmovalki. "Na treningih nisem imela prave primerjave, saj Andreja Mali trenira malce drugače od mene in v preteklih letih sem se pri primerjavi ozirala predvsem na Tadejo in Dijano. Obe nekoliko pogrešam tudi za motivacijo, saj smo v preteklosti spodbujale ena drugo, če smo imele slab dan, zdaj pa rabim precej samodiscipline. Morda pa mi bo ta samodisciplina prinesla tudi napredek na tekmah."

Letošnja sezona bo specifična tudi zaradi dejstva, da Slovenija v svetovnem pokalu ne bo zastopana s štafeto. Tudi štafetni izid je bil v preteklosti lahko pomemben za izhod iz rezultatske krize na posamičnih tekmah. "To je dvorezen meč. Štafetna tekma ob dobrem nastopu tekmovalki seveda pomaga, a bo po moje brez štafete celo lažje. Imamo zelo veliko tekem in zdaj bom imela nekaj več časa za počitek."

Za Gregorinovo bo sezona posebna tudi zato, ker je poleti osvojila naslov svetovne prvakinje v poletnem biatlonu. Kljub temu pa slovenska tekmovalka svojih ciljev ne bo postavljala previsoko, a uvrstitve do 40. mesta, ki po novem prinašajo točke svetovnega pokala, zanjo ne bodo dovolj: "Točke do 40. mesta so spodbuda za mlade. Zame bo 31. mesto prav tako neuspeh kot prej. Kar je pod 30. mestom, je v redu, na vsaki tekmi pa si želim uvrstitev med deseterico in kot rečeno vsaj ene stopničke."

Po uvodni tekmi, kjer je osvojila prav 40. mesto, pa je vseeno našla nekaj spodbudnih besed tudi za to uvrstitev: "Prva tekma je vedno težka in upam, da je živčnost prve tekme zdaj za mano. S prvim nastopom sem le polovično zadovoljna. Tek ni bil fantastičen, a glede na počutje, sem z njim še kar zadovoljna, vsekakor pa ne morem biti s strelsko statistiko, posebej, ker mi stoje ni uspelo narediti korekcije in ne vem natančno, kaj se je zgodilo. Začela sem nekoliko bolj počasi in potem stopnjevala tekaški tempo, a štiri dodatne minute zaradi streljanja so me odnesle od boljšega rezultata. Na naslednjih tekmah bom poskusila nastopiti bolj sproščeno. Sezona je dolga, vrhunsko formo pa si želim na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji."

Konec tedna se bodo biatlonci in biatlonke na prizorišču lanskega svetovnega prvenstva v Östersundu pomerili še v šprintu.

Ne spreglejte